NEA

Αυτό ήταν το τελευταίο Saab που πέρασε από την γραμμή παραγωγής

Πιθανότατα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για crash test, κάτι που δεν έγινε τελικά και παρέμεινε όπως είχε στα γκαράζ της εταιρίας.

Και οι Κινέζοι της NEVS αποφάσισαν να το εκθέσουν για μερικές στο μουσείο αυτοκινήτων της Saab στο Trollhattan της Σουηδίας και αργότερα μέσα στην χρονιά να δημοπρατηθεί. Για πολύ φανατικούς φίλους της Saab που εκτός από την χαμηλή αξία ως αυτοκίνητο ίσως να έχει και μεγάλη συναισθηματική αξία.

Η σουηδική εταιρία έχει πάψει ουσιαστικά να λειτουργεί το 2011 αν και ξαναέβαλε μπροστά τις γραμμές παραγωγής για λίγους μήνες από τα τέλη του 2013 έως το 2014. Μέσα σ’ αυτό το διάστημα κατασκευάστηκαν περίπου 420 αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και το 9-3 Aero των 220 ίππων της φωτογραφίας (με 5 χλμ. στο κοντέρ του!), που και επίσημα αποτελεί το τελευταίο μοντέλο της ιστορικής σουηδικής εταιρίας.

Η Saab είχε άδοξο τέλος και κατέληξε τελικά σε μία κινέζικη εταιρία (την NEVS ή National Electric Vehicle Sweden), η οποία ήταν τελικά «φούσκα» και δεν είχε τα κεφάλαια για να αξιοποιήσει την μάρκα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!