NEA

Animation από το Mild Hybrid σύστημα του Hyundai Tucson [vid]

To νέο Mild Hybrid Starter Generator (MHSG) σύστημα της Hyundai εξασφαλίζει μεγαλύτερη ισχύ και χαμηλότερη κατανάλωση στην καθημερινή χρήση.

Αυτό περιλαμβάνει ένα συσσωρευτή ιόντων λιθίου, τάσης 48V και χωρητικότητας 0,44 kWh, έναν LDC μετατροπέα, (χαμηλού Voltage DC/DC) και την κύρια μονάδα Mild Hybrid Starter Generator. Το αυτοκίνητο, μάλιστα, διατηρεί το συμβατικό ηλεκτρικό κύκλωμα των 12V, το οποίο όμως είναι συνδεδεμένο μέσω του LDC με το 48V. Με αυτό τον τρόπο, η ενέργεια του συσσωρευτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξασφαλίσει τη σταθερότητα της τάσης του συμβατικού κυκλώματος.

Ο συσσωρευτής αυτός βρίσκεται τοποθετημένος στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και φορτίζει είτε κατά τη διάρκεια της πέδησης, είτε και στη σταθερή κίνηση, όποτε το κρίνει απαραίτητο η μονάδα ελέγχου του συστήματος. Την ενέργεια που αποθηκεύει την τροφοδοτεί αντίστοιχα στο MHSG, το οποίο συνδέεται, μέσω ενός ιμάντα, με το στροφαλοφόρο άξονα του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Κατά τη φάση, λοιπόν, της επιτάχυνσης ή όποτε άλλοτε χρειαστεί, μπορεί να τον ενισχύει με επιπλέον ισχύ έως 12 kW (16 ίππων) και 55 Nm. Αυτό σημαίνει καλύτερες επιδόσεις, πιο άμεση απόκριση του δεξιού πεντάλ και, φυσικά, μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2, έως 11%. Παράλληλα, επιτυγχάνει γρηγορότερη ενεργοποίηση του κινητήρα μέσω του συστήματος start/ stop, κατά 0,2 δλ.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!