ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Renault και η Nissan συνεργάζονται με τη Waymo

Οι έρευνες θα διεξαχθούν στην Ιαπωνία και τη Γαλλία καθώς και οι τρεις εταιρείες αναπτύσσουν αυτόνομα προγράμματα τεχνολογίας.

Η Renault και η Nissan ανακοίνωσαν τις αρχικές λεπτομέρειες μιας νέας εταιρικής σχέσης με την αυτοκινητοβιομηχανία Waymo. Οι δύο κατασκευαστές αυτοκινήτων θα συνεργαστούν με τον κολοσσό λογισμικού της Καλιφόρνιας για να «εξερευνήσουν όλες τις πτυχές των υπηρεσιών κινητικότητας χωρίς οδηγό». Ενώ η αρχική έρευνα θα πραγματοποιηθεί στις χώρες καταγωγής των δύο κατασκευαστών, προβλέπεται η επέκταση σε άλλες αγορές, με πιθανή μελλοντική επιλογή για την Κίνα.

Η συμμαχία Renault-Nissan δήλωσε ότι η παγκόσμια γκάμα εμπορικών και επιβατικών οχημάτων θα της επιτρέψει να διερευνήσει τις πιθανές χρήσεις αυτόνομης τεχνολογίας τόσο στον τομέα των μεταφορών επιβατών όσο και στον τομέα των εμπορικών μεταφορών.

Η Renault θεωρεί πως η αυτόνομη τεχνολογία είναι η επόμενη μεγάλη εξέλιξη. Το 2017 η εταιρεία αποκάλυψε το Symbioz ως όραμα για ένα αυτόνομο διασυνδεδεμένο όχημα το 2030. Η Συμμαχία έχει ως στόχο να διαθέσει παγκοσμίως 15 αυτοκίνητα με αυτόνομες δυνατότητες έως το 2022, στο πλαίσιο του εξαετού προγράμματος «Drive the Future».

Η Waymo, το σήμα της Google για το αυτοκίνητο, αύξησε τις προσπάθειές της για να φέρει αυτόνομα οχήματα στην βορειοαμερικανική αγορά όταν πέρυσι απέκτησε 20.000 ηλεκτρικές jaguar i-Pace. Πάντως η Renault αναζητά ισχυρές συμμαχίες στην μετά-Ghosn εποχή και μετά το ναυάγιο για συγχώνευση με την FCA.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!