NEA

3 μοναδικές 911 Singer στο Goodwood!

Για να γιορτάσει την επέτειο των 10 χρόνων της η Singer, έρχεται φέτος στο Goodwood Festival of Speed με τρεις μοναδικές δημιουργίες της.

Αρχικά, για όσους δεν τη γνωρίζουν, η Singer είναι μία εταιρία με έδρα την Καλιφόρνια, η οποία ειδικεύεται στην αναβάθμιση παλαιών, αερόψυκτων, μοντέλων 964 της Porsche. Με αφορμή, λοιπόν, τα 10 έτη της, θα παρουσιάσει στο κοινό του Goodwood τρεις ξεχωριστές 911. Η πρώτη δεν είναι άλλη από τη γνωστή DLS. Η ονομασία προκύπτει από το Dynamics and Lightweight Study και πρόκειται για την πιο εξελιγμένη αερόψυκτη 911 που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σε πολλά μέρη και ηλεκτρονικά έχουν εμπλακεί εταιρίες όπως η Williams Advanced Engineering. Επίσης, ο τετράλιτρος, ατμοσφαιρικός, boxer κινητήρας της μπορεί να γυρνάει στις 9.000 σ.α.λ. αποδίδοντας 500 ίππους.

Η δεύτερη Singer είναι η Sussex, η οποία χαρακτηρίζεται ως ένα διακριτικό αγωνιστικό αυτοκίνητο δρόμου για gentleman’s… Η συγκεκριμένη έχει στηθεί έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να τη χαίρεται τόσο κατά τις καθημερινές του μετακινήσεις, όσο και στην πίστα. Ο χρωματισμός της στο Attack Grey, είναι θα λέγαμε κλασικός, ενώ δεν λείπει και μία πινελιά από 917 στο εσωτερικό της, ο λεβιές των ταχυτήτων. Και εδώ ο κινητήρας που κρύβει στα σπλάχνα της είναι τετράλιτρος, ατμοσφαιρικός.

Η τρίτη και τελευταία Singer είναι η Mullholand. Πρόκειται για την πιο ιδιαίτερη οπτικά, με φώτα από ράλι και γραμμές στο χρωματισμό που θυμίζουν ισοϋψείς καμπύλες, καθώς τέτοια ήταν η απαίτηση του ιδιοκτήτη της. Φυσικά και αυτή έχει δεχτεί εκτεταμένες βελτιώσεις. Πέραν των αγωνιστικών καθισμάτων, των κεραμικών φρένων κ.λπ. από το εσωτερικό της έχει απομακρυνθεί οτιδήποτε περιττό. Από το ραδιόφωνο και το air-condition, μέχρι τα εσωτερικά πάνελ και την ηχομόνωση. Όπως και στις υπόλοιπες, για την ισχύ φροντίζει ένα ατμοσφαιρικό σύνολο 4.0 λίτρων.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!