NEA

Διπλασιάστηκαν οι πωλήσεις της Lamborghini, χάρη στην Urus

Κάποτε ήταν η Porsche, που με την Cayenne απογείωσε την κερδοφορία της φίρμας. Τώρα είναι η σειρά των Ιταλών, να βιώσουν τις ευεργετικές συνέπειες των SUV…

Γιατί ναι, όσο και αν παραπονιούνται οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί της εταιρίας, ότι ένα SUV, όσο δυναμικό και αν είναι, χάνει τη λογική του πραγματικά σπορ, στο τέλος της μέρας αυτό που μετράει είναι οι αριθμοί. Και αυτοί αναφέρουν πως η Lamborghini, στο πρώτο εξάμηνο του 2019, κατάφερε να σημειώσει πωλήσεις 4.553 μονάδων, αυξημένες κατά 96% σε σχέση με αυτές του περασμένου έτους.

Από μόνη της η Urus πούλησε 2.693 κομμάτια, έναν αριθμό που υπερτερεί από τις συνολικές πωλήσεις των Ηuracan (1.211 μονάδες) και Aventador (649 μονάδες) μαζί! Σύμφωνα με την εταιρία, η καλύτερη αγορά είναι αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου η άνοδος των πωλήσεων έφτασε στο 128%. Πολύ καλά πηγαίνουν τα πράγματα επίσης στις αγορές της Κίνας και της Ιαπωνίας, όπου και εκεί διπλασιάστηκαν οι πωλήσεις. Τέλος, οι αγορές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, σημείωσαν αύξηση μόλις 67%…

Όλα αυτά κατά το πρώτο έτος διάθεσης της Urus. Όσο για τη Lamborghini, ήδη δουλεύει επάνω σε μία ισχυρότερη έκδοση του μοντέλου, καθώς και σε μία ακόμα, υβριδική, προσβλέποντας να προσελκύσει ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς των πολυτελών SUV.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!