NEA

Η κινεζική BAIC απέκτησε το 5% της Daimler

Με την εξαγορά του 5% η BAIC γίνεται ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος στην Daimler μετά το 9,69% που έχει στην κατοχή του ο Li Shufu, o πρόεδρος της επίσης κινέζικης Geely Group (που κατέχει το 50% της Smart).

Oι Κινέζοι αυξάνουν το ποσοστό τους στην Daimler. Αυτή τη φορά μέσω της BAIC (Beijing Automotive Group), με την οποία η Daimler συνεργάζεται από το 2003 για την παραγωγή επιβατικών και φορτηγών στην Κίνα.  Από την πλευρά της και η Daimler έχει εξαγοράσει διάφορα ποσοστά μετοχών σε θυγατρικές της BAIC, κάτι που δείχνει την αποφασιστικότητα των Γερμανών να παραμείνουν δυνατοί σ’ αυτή την αγορά.

Ο νέος ισχυρός άντρας του ομίλου της Daimler και της Mercedes Ola Källenius είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που ο μακροπρόθεσμος συνεργάτης μας BAIC είναι πλέον και μακροπρόθεσμος επενδυτής της Daimler. Αυτό το βήμα ενισχύει την επιτυχημένη συνεργασία μας και αποτελεί σήμα εμπιστοσύνης στη στρατηγική και το μελλοντικό δυναμικό της εταιρείας μας. Η κινεζική αγορά είναι και θα παραμείνει ένας κρίσιμος πυλώνας της επιτυχίας μας – όχι μόνο για τις πωλήσεις, αλλά και για την ανάπτυξη και την παραγωγή μας».

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button