NEA

Θαύμα! Η Lancia καταφέρνει να ξεπεράσει σε πωλήσεις την Alfa Romeo

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο αλλά εκεί στο Gruppo κάτι δεν έχουν κάνει καλά, δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η κατάσταση.

Για όσους αναρωτιούνται που έχει πάει η Lancia τα τελευταία χρόνια, η απάντηση είναι απλή. Έχει κλείσει ως εταιρία! Ή, για την ακρίβεια, διατηρεί μόνο ένα μοντέλο, την παλαιά Ypsilon, το οποίο διαθέτει μόνο στην αγορά της Ιταλίας. Αυτό λοιπόν το ένα μοντέλο κατάφερε να πουλήσει το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς περίπου 34.700 αυτοκίνητα, περισσότερα δηλαδή από όσα διέθεσε η Alfa Romeo σε ολόκληρη την Ευρώπη, για το ίδιο διάστημα!

Το πώς γίνεται αυτό, δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε. Προφανώς η Alfa Romeo διαθέτει μία πιο πλήρη γκάμα, η οποία περιλαμβάνει στη φαρέτρα της σύγχρονα μοντέλα όπως Stelvio και η Giulia, καθώς και ορισμένα παλαιότερα, όπως η Giulietta και η Mito. Επίσης, έχει παρουσία σε όλες τις αγορές της Ευρώπης και όχι μόνο στην Ιταλία… Παρόλα αυτά για το πρώτο εξάμηνο του 2019 κατάφερε να πωλήσει μόλις 27.202 μοντέλα!

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς σκέφτονται οι συνεχιστές του Marchionne, θα πρέπει όμως να δουν λίγο καλύτερα τη στρατηγική του ομίλου. Αν μη τι άλλο, να αναθεωρήσουν τη στάση τους για το μέλλον μίας ιστορική εταιρίας με περισσότερα από 110 χρόνια στην πλάτη της, όπως η Lancia, που σε πείσμα των καιρών δεν λέει να σβήσει.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!