NEA

BMW, φήμες για SUV μικρότερο της Χ1

Μετά την επέκταση της γκάμας προς τα επάνω, με τη Χ7, τώρα η BMW φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να παρουσιάσει ένα μοντέλο μικρότερο από τη Χ1.

Σύμφωνα με τη φήμη που ακούγεται, το νέο αυτό crossover θα έχει μήκος γύρω στα 4,1 με 4,2 μέτρα, θα είναι δηλαδή αρκετά μικρότερο από τις Χ1/Χ2 και θα στοχεύει απευθείας στην κατηγορία των μικρών SUV. Θα βασίζεται, δε, στο νέο πάτωμα UKL2 της εταιρίας, το οποίο είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες διαφόρων μοντέλων, συμπεριλαμβανομένης της νέας Σειράς 1. Μεταξύ άλλων, θα μπορεί να φιλοξενεί plug-in υβριδικές, όσο και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις.

Αφήνοντας κατά μέρος τις συμβατικές εκδόσεις, με κινητήρες εσωτερικής καύσης, η plug-in εκδοχή του νέου αυτού μοντέλου θα μπορούσε να βασιστεί στην ανάλογη έκδοση της Χ2, με τετρακίνηση, ένα υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ 1.5 λίτρου εμπρός και έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο πίσω. Κάτι τέτοιο θα έδινε συνδυασμένη ισχύ 224 ίππων και τη δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής λειτουργίας έτσι ώστε να περιορίζεται δραστικά η κατανάλωση. Για την αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή τώρα, η ίδια φήμη αναφέρει ότι η αυτονομία της θα ξεπερνάει τα 384 χιλιόμετρα, πολύ περισσότερο από αυτή που προσφέρει το Mini Cooper SE.

Σε ο,τι αφορά τώρα την ονοματοδοσία, το λογικό θα ήταν κάτι σε Χ0 ή… Χ0,5, αυτό όμως περισσότερο ως αστείο θα μπορούσε να παίξει. Ως εκ τούτου, το πιο πιθανό σενάριο είναι να δούμε μία τελείως νέα ονομασία, με το Urban X να έχει αυτή τη στιγμή προβάδισμα. Αυτό προφέρεται ως Urban Cross και αποτελεί μία καλή εναλλακτική, που διατηρεί το συμβολικό Χ των SUV ενώ ταυτόχρονα δίνει και το στίγμα ότι πρόκειται για μία αστική πρωτίστως πρόταση.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!