ΑΓΩΝΕΣ

Το νέο μονοθέσιο της F1 δοκιμάζεται στο αεροδυναμικό τούνελ [vid]

Με αναρτήσεις της στις επίσημες σελίδες της στα social media Formula 1 μας δείχνει τι πρέπει να περιμένουμε από τα νέα μονοθέσια.

Όπως έχουμε γράψει οι αρμόδιες αρχές συζητούν για τους νέους κανονισμούς που θα ισχύσουν από το πρωτάθλημα του 2021. Στο παρακάτω βίντεο, όπου φαίνεται ένα υπό κλίμακα 50% μονοθέσιο στο αεροδυναμικό τούνελ της Sauber στην Ελβετία, επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες μας και τα νέα μονοθέσια θα έχουν μικρότερες απώλειες σε downforce ώστε να επιτρέπονται οι προσπεράσεις.

Συγκεκριμένα, ένα σημερινό μονοθέσιο πίσω από ένα άλλο έχει μειωμένο downforce κατά 50%. Αυτό το νούμερο το 2021 θα μειωθεί στο 10% ώστε ο οδηγός που ακολουθεί να μπορεί να πιέσει για προσπέραση και θέαμα, όπως εξηγεί και ο Νικόλας Τομπάζης που συμμετέχει στην ομάδα τεχνικών θεμάτων της FIA.

Όπως βλέπετε το Halo παραμένει, ενώ οι πλευρικές εισαγωγές αέρα έχουν εντελώς νέα σχεδίαση. Οι τροχοί θα είναι νέοι και θα ανέβουν στις 18 ίντσες με τα Pirelli να έχουν πολύ μικρότερο προφίλ. Νέα σχεδίαση θα έχει και το πάτωμα, ενώ νέα θα είναι και η πίσω πτέρυγα.

Πάντως οπτικά η μικρή πίσω πτέρυγα δεν γεμίζει και πολύ το μάτι ενώ οι τροχοί με τα χαμηλοπρόφιλα λάστιχα δεν κολακεύουν και πολύ το σύνολο. Επίσης, τα φτερά πάνω από τους μπροστινούς τροχούς φαίνονται κάπως αστεία. Αν και θα υπάρξουν πολλές αλλαγές τα σχόλια στα social media για τα νέα μονοθέσια είναι στο μεγαλύτερο τους ποσοστό αρνητικά. Εσείς τι λέτε;


@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!