NEA

Peugeot 3008 GT Hybrid4 με 300 PS και 58 χλμ. EV αυτονομία!

Μέχρι τα τέλη του έτους η Peugeot θα ρίξει στην αγορά μία πολύ δυνατή έκδοση του 3008, με υβριδικό, plug in, σύστημα κίνησης.

Αυτό αποτελεί μία ενδιαφέρουσα εξέλιξη, τόσο για τη συγκεκριμένη κατηγορία των SUV, όσο και για την ίδια τη φίρμα. Το νέο αυτό υβριδικό σύνολο αποτελείται από ένα κινητήρα εσωτερικής καύσης, χωρητικότητας 1.6 λίτρων και απόδοσης 198 ίππων και δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 109 ίππων. Η συνδυαστική ισχύς του ανέρχεται στους 300 ίππους, τιμή κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητη για τα δεδομένα της αγοράς.

Αναφορικά με τα ηλεκτρικά μοτέρ, θα αντλούν την ενέργειά τους από ένα συσσωρευτή χωρητικότητας 13.2 kWh. Αυτός θα φορτίζει είτε μέσω δικτύου, είτε -σε μικρότερο βαθμό- κατά την κίνηση του οχήματος. Όσο για την αυτονομία, σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία το 3008 GT Hybrid4 θα μπορεί να καλύψει απόσταση μέχρι και 56 χιλιόμετρα, χωρίς σταγόνα καυσίμου. Εδώ αξίζει να αναφερθεί πως ο ένας εκ των δύο ηλεκτροκινητήρων εδράζεται στον πίσω άξονα, έτσι ώστε να μεταφέρει τη ροπή του εκεί, προσφέροντας χαρακτηριστικά e-AWD.

Για την πλήρη φόρτιση, σε μία παροχή 7 kW, η εταιρία υποστηρίζει ότι δεν απαιτούνται περισσότερες από 2 ώρες. Με βάση τον νέο (και αυστηρότερο) κύκλο εκπομπών ρύπων WLTP, το υβριδικό 3008 θα παράγει μόλις 29 γρ. CO2 ανά χιλιόμετρο. Αντίστοιχα, η μέση κατανάλωση θα είναι 1.6 λίτρα/ 100 χλμ. Όχι και άσχημα για ένα SUV που μπορεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία του 0-100 σε μόλις 6,5 δλ.

Οι άνθρωποι της Peugeot βλέπουν το 3008 GT Hybrid4 ως το επόμενο βήμα στην πορεία της εταιρίας προς την ηλεκτροκίνηση, μετά τα e-208 και e-2008. Παρόλα αυτά, δεν πρόκειται να μείνουν εκεί. Αργότερα θα ακολουθήσει μία ακόμα, πιο συμβατική, υβριδική έκδοση του 3008, με κίνηση μόνο στον μπροστινό άξονα και συνολική ισχύ μόλις 225 ίππων, εκ των οποίων οι 178 από το τετρακύλινδρο μοτέρ των 1.6 ίππων.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!