NEA

Έτοιμα τα νέα και αποκλειστικά ηλεκτρικά Smart

Τα Smart EQ Fortwo και Forfour αναβαθμίστηκαν, πλέον μόνο ως ηλεκτρικά, με σχεδιαστικές και τεχνολογικές βελτιώσεις.

Η Smart, η οποία πλέον ανήκει 50% στην Daimler και 50% στην κινεζική Geely, είναι ο πρώτος κατασκευαστής -όσο μικρός και αν είναι- που  μετατρέπει την γκάμα του σε πλήρως ηλεκτρική. Έτσι, τα Smart EQ πέρασαν και από ένα facelift με επανασχεδιασμένα σημεία αμαξώματος και πιο χαμηλή μάσκα. Μάλιστα για πρώτη φορά το Fortwo έχει ελαφρώς διαφορετική σχεδίαση μπροστά από το Fortwo. Αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό με το νέο σύστημα πολυμέσων.

Πάντως, η ανανέωση αυτή αποτελεί μια στάση μέχρι να δούμε τη νέα γενιά, κάπου το 2021. Έτσι, το σύστημα πρόωσης παραμένει το ίδιο με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 60 kW (82 ίπποι) και 160 Nm στον πίσω άξονα να επιταχύνει το ForTwo σε 11,6 δλ. για το 0-100 (12,7 το ForFour) με τελική ταχύτητα στα 160 χλμ./ώρα για όλα τα Smart EQ.

Σε σχέση με τα επερχόμενα ηλεκτρικά η μπαταρία παραμένει… Smart μιας και έχει χωρητικότητα μόλις 17,6 kWh (φόρτιση σε 3,5 ώρες σε οικιακή πρίζα) προσφέροντας μέγιστη αυτονομία έως 160 χιλιόμετρα (πρακτικά κάτι παραπάνω από 100 χλμ.). Ακόμη και έτσι η εταιρία ισχυρίζεται πως για τον χαρακτήρα των αυτοκινήτων της αυτή είναι υπεραρκετή για καθημερινή χρήση στην πόλη.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!