NEA

BMW i Hydrogen NEXΤ: Μία Χ5 υδρογόνου

Μπορεί τα ηλεκτρικά να έχουν τραβήξει επάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, η εξέλιξη όμως των οχημάτων υδρογόνου, ως μία πιο καθαρή εναλλακτική, συνεχίζει ακάθεκτη.

Στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης της Φρανκφούρτης η BMW αποκάλυψε το πρωτότυπο όχημα i Hydrogen NEXT, το οποίο βασίζεται στη Χ5 αλλά αντί για κινητήρα εσωτερικής καύσης εφοδιάζεται με μία μονάδα κυψελών καυσίμου. Εμφανισιακά δεν έχει ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις, πέρα από τα λογότυπα και δύο μπλε καπάκια που βρίσκονται στο πίσω μέρος, εκεί που θεωρητικά θα βρίσκονταν οι απολήξεις των εξατμίσεων.

Κρίνοντας από το γεγονός ότι η εταιρία δεν αποκάλυψε πληροφορίες σχετικά με την ισχύ, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις του εν λόγω πρωτοτύπου, φανταζόμαστε πως απλά θέλει να υπενθυμίσει στον κόσμο ότι δεν έχει παραιτηθεί από τις προσπάθειές της για την επόμενη ημέρα, του υδρογόνου. Ο στόχος, στην προκειμένη περίπτωση, είναι το i Hydrogen NEXΤ να είναι έτοιμο για περιορισμένη παραγωγή εντός του 2022. Τότε θα προσφέρει ικανοποιητική αυτονομία (λογικά άνω των 500 χλμ.) και χρόνο ανεφοδιασμού που δεν θα ξεπερνά τα 4 λεπτά. Μερικά χρόνια αργότερα, το 2025, θα ακολουθήσει και το πρώτο μοντέλο της φίρμας, ευρείας παραγωγής, που θα χρησιμοποιεί κινητήρα κυψελών καυσίμου.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!