NEA

Mild Hybrid και με 600 ίππους τo νέο Audi RS7 Sportback

Dynamic photo, Colour: tango red
Εντυπωσιακό οπτικά, το νέο RS7 αποτελεί ένα ακόμα βέλος στη φαρέτρα των σπορ οχημάτων της Γερμανικής εταιρίας.

Φαρδύτερο κατά 20 χιλιοστά, με πιο φουσκωμένα φτερά, άγρια μάσκα, μεγαλύτερο αεροδυναμικό διαχύτη, χορταστικές εξατμίσεις και μια αναδιπλούμενη αεροτομή που κάνει την εμφάνισή της στα 120 χλμ./ ώρα. Το RS7 Sportback, αν μη τι άλλο, δεν περνάει απαρατήρητο. Και φυσικά, οι άνθρωποι της Audi δεν περιορίστηκαν στην εξωτερική εμφάνιση.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας V8 κινητήρας 4.0 λίτρων με διπλά turbo, ο οποίος υποστηρίζεται από ένα mild hybrid σύστημα. Αυτό παίρνει κίνηση μέσω ιμάντα και ανακτά τη ενέργεια από την πέδηση, αποθηκεύοντάς την σε μια ξεχωριστή μπαταρία, μέσω ενός κυκλώματος 48V. Τα 12 kW που προσφέρει μπορεί να μην δείχνουν πολλά, μπροστά στους συνολικά 600 ίππους, βοηθούν όμως στην αμεσότητα της απόκρισης και στη μείωση των εκπομπών ρύπων. Η κίνηση, όπως είναι αναμενόμενο, μεταφέρεται και στους 4 τροχούς μέσω ενός Tiptronic κιβωτίου 8 σχέσεων και του αντίστοιχου εξελιγμένου quattro.

Το RS7 Sportback έρχεται στάνταρ με αερανάρτηση, που υπό φυσιολογικές συνθήκες τοποθετεί το πάτωμα 20 χλστ. χαμηλότερα από τις συμβατικές εκδόσεις του Α7. Μετά τα 120 χλμ./ώρα χαμηλώνει άλλα 10 χλστ. για να περιορίσει τη ροή του αέρα κάτω από το αυτοκίνητο. Παράλληλα, προσφέρει και ένα lift mode που αυξάνει την απόσταση από το έδαφος κατά 20 χλστ. ώστε να διευκολύνει την κίνηση σε σαμαράκια και άλλες ανωμαλίες του οδοστρώματος. Προαιρετικά διατίθεται η SR Sport ανάρτηση με το Dynamic Ride Control, χαρίζοντας πιο πισταδόρικη συμπεριφορά στο αυτοκίνητο.

Αναφορικά με τις επιδόσεις, το 0-100 έρχεται από στάση σε μόλις 3,6 δλ. Η τελική ταχύτητα του οχήματος περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, διατίθενται όμως και τα πακέτα Dynamic και Dynamic plus, που ανεβάζουν την τελική στα 280 και 304 χλμ./ώρα αντίστοιχα. Οι στάνταρ τροχοί είναι διαστάσεων 21 ιντσών, υπάρχουν όμως και άλλοι, στις 22 ίντσες. Για όσους τώρα επιθυμούν κάτι παραπάνω, η Audi προσφέρει μία ενδιαφέρουσα σειρά από προαιρετικά στοιχεία εξοπλισμού, όπως τα κεραμικά φρένα που αποδίδουν καλύτερα και ζυγίζουν και 34 κιλά λιγότερο από τα συμβατικά.

Dynamic photo, Colour: tango red
Cockpit

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!