NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φοροαπαλλαγές και κίνητρα για την απόκτηση «πράσινων» επιβατικών

Το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τη νέα χρονιά και πρωταρχικός στόχος είναι η προστασία του περιβάλλοντος μέσα από περισσότερα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τη θέσπιση φορολογικών κινήτρων για την αγορά «καθαρών» περιβαλλοντικά, αυτοκινήτων, προανήγγειλε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για την φορολογική πολιτική και τη δημόσια περιουσία, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Όπως εξήγησε, θα δοθούν κίνητρα για να αντικατασταθούν τα παλαιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα, ακόμα και εταιρικά οχήματα,  με μειωμένα τέλη ταξινόμησης, μειωμένα τέλη κυκλοφορίας και μειωμένους φόρους χρήσης.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Βεσυρόπουλος, απαραίτητη προϋπόθεση για να εφαρμοστούν οι φοροαπαλλαγές είναι το νέο, προς αγορά, αυτοκίνητο να εκπέμπει μηδενικούς ρύπους.

Πηγή: ΣΚΑΪ

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!