NEA

Πρόστιμο 870 εκ. ευρώ στη Daimler για ρύπους

Στο δρόμο που χάραξε η… Volkswagen φαίνεται πως βρίσκεται η Γερμανική Daimler, στην οποία επιβλήθηκε βαρύ πρόστιμο για παραποίηση ρύπων σε πετρελαιοκινητήρες.

Το πρόστιμο αυτό επιβλήθηκε από τις γερμανικές αρχές, ως αποτέλεσμα μίας έρευνας που τρέχει το τελευταίο διάστημα γύρω από το θέμα. Αυτή αποκάλυψε ότι η Daimler χρησιμοποιούσε ειδικό, παράνομο, λογισμικό σε πετρελαιοκίνητα μοντέλα της Mercedes-Benz, έτσι ώστε αυτά να δίνουν διαφορετικές -χαμηλότερες- τιμές ρύπων στις σχετικές μετρήσεις. Το ποια μοντέλα αφορά η κατηγορία αυτή δεν έχει γίνει γνωστό, είναι όμως λογικά θέμα χρόνου να βγει στη δημοσιότητα.

Η κίνηση αυτή ανοίγει πιθανά το δρόμο και για περεταίρω έρευνες και διώξεις, σε άλλες αγορές. Δεν είναι καθόλου απίθανο και οι Ηνωμένες Πολιτείες να προβούν σε αντίστοιχους ελέγχους και πρόστιμα, αφού πλέον δείχνουν μηδενική ανοχή σε τέτοια φαινόμενα. Από την πλευρά της εταιρίας, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν δηλώσεις και ίσως κάποια συγνώμη, σε συνδυασμό με στοχευμένες δράσεις για τα μοντέλα που εμπλέκονται στην απάτη.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!