NEA

Το ιδιαίτερο Mitsubishi Mi-Tech Concept

Μη σας ξεγελάει το πρώτο του teaser. Αυτό που μοιάζει με μικρό roadster είναι στην πραγματικότητα ένα ανοικτό SUV.

Το εν λόγω πρωτότυπο όχημα αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στη διεθνή έκθεση του Τόκιο, από τις 24/10 έως και τις 4/11/2019. Σε μεγάλο βαθμό πρόκειται για ένα όχημα επίδειξης τεχνολογίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο παρμπρίζ του θα προβάλλονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, χρησιμοποιώντας τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας. Αντίστοιχα το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Mi-Pilot θα αναλαμβάνει δράση όποτε ο οδηγός επιλέξει να κάνει κάτι διαφορετικό από το να προσέχει στο δρόμο…

Παράλληλα, οι σχεδιαστές της φίρμας θα περάσουν ορισμένα στιλιστικά στοιχεία από την επόμενη γενιά οχημάτων της Mitsubishi. Μην περιμένετε, ωστόσο, να δείτε ανοικτά SUV χωρίς πόρτες (σαν buggy) σύντομα σε παραγωγή.

Ιδιαίτερης μνείας, πάντως, χρίζει το σύστημα κίνησης που έχει επιλεγεί. Ένα ιδιαίτερης λογικής υβριδικό μοντέλο, με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, από ένα σε κάθε τροχό. Αυτοί παίρνουν ενέργεια από έναν αεριοστρόβιλο και όχι από κινητήρα εσωτερικής καύσης. Επιπροσθέτως, οι Ιάπωνες μηχανικοί έχουν τοποθετήσει δύο επιπλέον ηλεκτροκινητήρες, από ένα σε κάθε άξονα, οι οποίοι παίζουν το ρόλο διαφορικού, ενισχύοντας τις εκτός δρόμου δυνατότητες του αυτοκινήτου.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!