NEA

Η BMW i1 θα είναι το νέο ηλεκτρικό της μάρκας

Η γερμανική εταιρία σκοπεύει να λανσάρει 12 ηλεκτρικά αυτοκίνητα και 13 PHEV έως το 2023. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται και η Σειρά 1.

Από την στιγμή που η Mercedes θα λανσάρει του χρόνου την EQA ήταν αναμενόμενο η BMW να πράξει το ίδιο έχοντας ως αντίπαλο μια ηλεκτρική έκδοση της Σειράς 1. H οποία θα κυκλοφορήσει το πολύ μέσα στην επόμενη διετία και πιθανότατα θα ονομάζεται i1, όπως αναφέρει το βρετανικό Auto Express.

Ανάμεσα στα πρώτα στοιχεία που έχουν κυκλοφορήσει γίνεται λόγος για το σύστημα πρόωσης που στην βασική του έκδοση θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα στον μπροστινό άξονα με κίνηση στους εμπρός τροχούς. Οι ισχυρότερες εκδόσεις θα έχουν και έναν δεύτερο ηλεκτροκινητήρα που θα συνθέτει και τετρακίνηση.

Όπως έχουμε γράψει το i3 δεν θα έχει διάδοχη κατάσταση, τουλάχιστον με την ρηξικέλευθη προσέγγιση που έκανε το μοντέλο πριν από περίπου έξι χρόνια. Έτσι, το πρώτο ηλεκτρικό που θα δούμε στην αγορά από την BMW θα είναι το iX3 SUV και αργότερα η στάνταρ τετρακίνητη i4 μπερλίνα που θα βασίζεται στο πρωτότυπο iNext.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!