NEA

Δεν υπάρχει η Alfa Romeo Montreal Vision GT!

Ουσιαστικά υπάρχει μόνο στην φαντασία ενός σχεδιαστή θυμούμενος τις βόλτες που πήγαινε με τον πατέρα του με μία αρχέτυπη Montreal.

Η Alfa Romeo Montreal ήταν μία από τις πιο όμορφες που είχαν κατασκευάσει ποτέ οι Ιταλοί. Χάρη σε έναν V8 με 200 άλογα οι επιδόσεις της για εκείνη την εποχή ήταν εντυπωσιακές με «0-100» σε 7,6 δεύτερα και τελική στα 222 χλμ./ώρα. Στην σύντομη καριέρα της (1970-77), η Montreal κυκλοφόρησε σε 3.925 αντίτυπα. Το 2002 η Alfa Romeo παρουσίασε την πρωτότυπη Brera.

Από τότε έχουν αλλάξει πολλά και οι Ιταλοί κάπου έχασαν τον προσανατολισμό τους και απομακρύνθηκαν από τον πολύ κόσμο λανσάροντας τις Giulia και Stelvio. Από του χρόνου τα πράγματα αναμένεται να βελτιωθούν με την διάθεση της Tonale και του αντικαταστάτη της Giulietta.

Στην οθόνη σου βλέπεις το αποκύημα ενός τυπάκου ονόματι Luca Serafini, ο οποίος έχει προφανώς μεγάλες δυνατότητες στην ηλεκτρονική επεξεργασία εικόνας. Και έντονες μνήμες από το παρελθόν με τον πατέρα του να τον πηγαίνει βόλτες την δεκαετία του 1980 με μία αρχέτυπη Montreal. Έτσι, ο Serafini αφιέρωσε κάποιο χρόνο για να «φτιάξει» μία Montreal του μέλλοντος που θα τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button