NEAΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Hyundai: Εξελίσσει ημιαυτόνομο cruise control επιπέδου 2.5 με τεχνητή νοημοσύνη

Το εξελιγμένο cruise control ονομάζεται SCC-ML (Smart Cruise Control-Machine Learning) και βασίζεται στις τεχνολογίες της τεχνητής νοημοσύνης μαθαίνοντας τις συνήθεις και το στιλ του οδηγού.

Η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης θα γίνεται όλο και πιο οικεία στους οδηγούς, ακόμη και αν αυτοί δεν την αντιλαμβάνονται. Ουσιαστικά, πρόκειται για έξυπνα λογισμικά που όχι μόνο αποθηκεύουν δεδομένα με τον καιρό, αλλά τα επεξεργάζονται και προσαρμόζουν ανάλογα την λειτουργία τους στις συνήθειες του οδηγού (π.χ. ο τρόπος που επιταχύνει κ.α.).

Σύμφωνα με την Hyundai, κάθε οδηγός επιταχύνει με διαφορετικό τρόπο σε κάθε δεδομένη ταχύτητα, κάτι που μέχρι τώρα προκαλούσε δυσφορία στον οδηγό με τα τυπικά cruise controls που έχουν όλα την ίδια λειτουργία για όλους. Έτσι, το ενεργητικό ημιαυτόνομο cruise control θα εξασφαλίζει μία ασφαλή απόσταση από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα στην ταχύτητα που έχει επιλέξει ο οδηγός.

Μάλιστα το συγκεκριμένο cruise control είναι προγραμματισμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφεύγει συνήθειες που κατατάσσονται στην επικίνδυνη οδήγησης, αυξάνοντας έτσι και την ασφάλεια που προσφέρει το αυτοκίνητο. Το όλο πρόγραμμα θα βασιστεί πάνω στο νέο σύστημα Advance Driver Assistance System της Hyundai, ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης το οποίο θα μπει στα αυτοκίνητα της εταιρίας στο μέλλον.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button