NEA

Η νέα De Tomaso P72… είναι σέξι για όποιον αντέξει!

Η De Tomaso επιστρέφει με μία σαγηνευτική κατασκευή που είχε παρουσιάσει το καλοκαίρι με αφορμή τα 60 χρόνια της ιστορίας της.

Πρόσφατα η De Tomaso ανακοίνωσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της P72 που θα κατασκευαστεί μόλις 72 φορές με το κάθε αυτοκίνητο να κοστίζει δίχως τους φόρους 750.000 ευρώ.

Αυτό που έγινε γνωστό είναι πως κάτω από το καπό θα υπάρχει ο 5-λιτρος V8 της Mustang, ο οποίος με μηχανικό υπερσυμπιεστή αποδίδει 700 ίππους και 825 Nm. H κίνηση περνά στους πίσω τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων με κόφτη στις 7.500 σ.α.λ. Αξιοσημείωτο είναι πως η συνεργασία της De Tomaso με την Ford κρατά από την Vallelunga του 1963 (ήταν ένα κεντρομήχανο GT με τετρακύλινδρο από Ford Cortina).

H De Tomaso ήταν μία ιταλική εταιρία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων, που ιδρύθηκε το 1959 από τον αργεντινικής καταγωγής Alejandro de Tomaso. Η εταιρία απουσίαζε για πολλά χρόνια από το προσκήνιο και έχοντας παρουσιάσει στο παρελθόν μερικά πραγματικά ξεχωριστά μοντέλα.

Έχοντας περάσει σε κινεζικά συμφέροντα, τον Ιούλιο η De Tomaso είχε παρουσιάσει στο Goodwood Festival of Speed ένα «modern classic» μοντέλο συνδυάζοντας τις γραμμές των ιταλικών αγωνιστικών της δεκαετίας του ’60, με την τεχνολογία του σήμερα. Για την ακρίβεια, βασίστηκε στο Ρ70, ένα σχέδιο του 1964, το οποίο είχαν δημιουργήσει από κοινού ο Alejandro de Tomaso με τον Carroll Shelby, χωρίς όμως να προχωρήσουν τότε σε παραγωγή.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!