NEA

Συνεργασία Toyota και BYD για την εξέλιξη ηλεκτρικών οχημάτων

Ο στόχος είναι η δημιουργία μίας νέας, κοινής θυγατρικής που θα ειδικεύεται στην έρευνα και εξέλιξη ηλεκτρικών οχημάτων.

Η εταιρία αυτή δεν θα περιορίζεται μόνο στους κινητήρες και τους συσσωρευτές αλλά θα εστιάσει και στις πλατφόρμες, όπως και σε διάφορα επιμέρους στοιχεία. Για το σκοπό αυτό οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες θα μοιραστούν ευαίσθητες πληροφορίες και τεχνολογίες που έχουν ήδη αναπτύξει. Αντίστοιχα, θα προσφέρουν και μηχανικούς από τα τμήματα R&D τους, οι οποίοι θα μετεγκατασταθούν στην Κίνα, στο νέο εργοστάσιο που θα δημιουργηθεί.

«Στοχεύουμε να συνδυάσουμε τα πλεονεκτήματα της BYD στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας με την ποιότητα και την τεχνολογία ασφαλείας της Toyota, ώστε να παρέχουμε τα καλύτερα προϊόντα BEV για τη ζήτηση της αγοράς και τις απαιτήσεις των καταναλωτών, όσο πιο γρήγορα μπορούμε», δήλωσε σχετικά ο αντιπρόεδρος της BYD, Lian Yu-bo. Τα κεφάλαια για τη νέα αυτή εταιρία θα μοιραστούν κατά 50% οι δύο κατασκευαστές.

Από την πλευρά της, η Toyota έχει ως στόχο μέχρι το 2025 οι μισές από τις παγκόσμιες πωλήσεις της να αφορούν οχήματα είτε αμιγώς ηλεκτρικά, είτε υβριδικά και plug-in. Αυτό είναι πέντε χρόνια νωρίτερα από το προηγούμενο χρονοδιάγραμμά της, γεγονός ενδεικτικό τόσο της στρατηγικής της, όσο -σε ένα βαθμό- και των ωφελημάτων που θεωρεί ότι θα αποκομίσει από τη νέα αυτή συνεργασία.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!