ΑΓΩΝΕΣ

WEC: H Peugeot επιστρέφει στο Le Mans!

Οι πρώτες επίσημες πληροφορίες για την εξέλιξη του προγράμματος θα γίνουν στις αρχές του 2020 όταν και αργότερα θα παρουσιαστεί το νέο υβριδικό αγωνιστικό!

Με κίνητρο τους νέους κανονισμούς που θα ισχύουν στο πρωτάθλημα αντοχής WEC η Peugeot ανακοίνωσε επίσημα πως θα επιστρέψει και συμμετάσχει από τη σεζόν του 2022 κόντρα στις Aston Martin, Toyota και Scuderia Cameron Glickenhaus που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή.

Η νέα και πολύ ενδιαφέρουσα κατηγορία «Hypercar Class» αντικαθιστά αυτή των πρωτότυπων LMP1 με στόχο να μειωθεί το κόστος για τις ομάδες και να δελεάσει τους μεγάλους κατασκευαστές στο WEC. Στην εν λόγω κατηγορία συμμετέχουν ειδικά αυτοκίνητα ή κάποια μεταποιημένα hypercars παραγωγής.

Ωστόσο, βασική προϋπόθεση είναι πως θα πρέπει να υπάρχει μία ελάχιστη παραγωγή 20 αυτοκινήτων. Κάτι που σημαίνει πως η Peugeot ίσως και να κατασκευάσει ένα hypercar για τους δρόμους.

Υπενθυμίζεται πως η γαλλική ομάδα αποχώρησε από το WEC το 2011 και αφού είχε νικήσει το Le Mans του 2009 με το 908 HDi FAP LMP1. Επίσης, οι Γάλλοι έχουν κατακτήσει το Le Mans του 1992 και του 1993 έχοντας σημαντικές διακρίσεις και στο Group C.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button