NEA

Θα καταργηθούν τα οδικά σήματα και οι πινακίδες από τους δρόμους;

Τουλάχιστον αυτό εκτιμά μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Βρετανία και που βασίζεται στα νέα δεδομένα που θα φέρει η τεχνολογία V2V ή V2I.

Η τεχνολογία V2V (Vehicle-2Vehicle) ή V2I (Vehicle-2-Infrastructure) δεν είναι κάτι νέο και βασίζεται στην «επικοινωνία» και στην ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στα οχήματα ή στις υποδομές. Το νέο VW Golf είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα που υποστηρίζουν πλήρως αυτή τη τεχνολογία και προσεχώς αναμένεται να δούμε πολλά περισσότερα με V2V επικοινωνία.

Μάλιστα, στο πόρισμα μίας έρευνας που δημοσιεύτηκε στην Βρετανία αναφέρεται η τεχνολογία V2V θα καταστήσει περιττή την οδική σήμανση αφού ο οδηγός θα ειδοποιείται στο αυτοκίνητο του με απεικονίσεις σε κάθε σημείο. Μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά η έρευνα υποστηρίζει πως η συνεχής και άμεση ενημέρωση και προειδοποίηση θα καταστήσει πολύ μεγαλύτερα επίπεδα ασφάλειας στους δρόμου.

Φυσικά αυτή η μελέτη βασίζεται πάρα πολύ στα συστήματα ημιαυτόνομης και αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 και πάνω και για αυτό αναφέρει πως στο οργανωμένο δίκτυο της Βρετανίας θα μπορούσαν να υπάρξουν «γυμνοί» από σήματα δρόμοι κάπου το 2027. Από την άλλη, για να υπάρξουν «γυμνοί» δρόμοι θα πρέπει και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα παλιότερης τεχνολογίας να είναι αναβαθμισμένα. Και όπως καταλαβαίνετε, τα σήματα θα βαστήξουν για πολύ ακόμη…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!