NEA

VW ID. Space Vizzion: Έτσι θα είναι το επόμενο Passat(;)

To πρωτότυπο που βλέπετε παρουσιάστηκε στο Λος Άντζελες και θα αποτελεί την station wagon εκδοχή του ID. Vizzion.

Ουσιαστικά το ID. Vizzion αποτελεί τον προπομπό του ηλεκτρικού σεντάν της VW και το Space Vizzion την βάγκον εκδοχή, την αντίστοιχη αν θέλετε του Passat Variant. Εννοείται πως και εδώ η βάση είναι η πλατφόρμα MEB με έτος κυκλοφορίας και για τα δύο μοντέλα παραγωγής το 2021. Και πιθανότατα να ισχύσουν οι διατάξεις που έχουν τα concept που παρουσιάζονται στο L.A.

Συγκεκριμένα, η βασική έκδοση έχει στον πίσω άξονα έναν ηλεκτροκινητήρα 205 kW (280 ίππων), ενώ μια μπαταρία 82 kWh εξασφαλίζει αυτονομία 590 χιλιομέτρων (σε κύκλο WLTP). Η ισχυρότερη τετρακίνητη έκδοση αποδίδει συνδυαστικά 250 kW (340 ίππους) καθώς έχει στον πίσω άξονα έναν δεύτερο ηλεκτροκινητήρα 75 kW (102 ίππων).

Ωστόσο, την βασική κίνηση αναλαμβάνει μόνο το πίσω μοτέρ το οποίο εμπλέκεται όποτε χρειαστεί. Όπως για παράδειγμα στην μέτρηση του 0-100 χλμ./ώρα που διαρκεί 5 δλ. με την τελική να περιορίζεται στα 175 χλμ./ώρα. Η επιλογή της κίνησης γίνεται από το δεξί λεβιέ στο τιμόνι (όπως στις αυτόματες Mercedes).

Σχεδιαστικά το μήκους 4,96 μέτρων ID. Vizzion έχει όλα τα καλά ξεκινώντας από την πολύ χαμηλή αεροδυναμική με συντελεστή 0,24. Στην βελτίωση της αεροδυναμικής παίζει ρόλο η απουσία των χειρολαβών (αν και οι καθρέπτες είναι κανονικοί) και οι πόρτες ανοίγουν πιέζοντας επιφάνειες αφής που φωτίζονται μόλις πλησιάσει ο οδηγός με το keyless ή με το smartphone (που θα παίζει το ρόλο του κλειδιού).

Ως concept το ταμπλό είναι εντυπωσιακό με μια μεγάλη οθόνη αφής 15,6 ιντσών, με ένα μακρόστενο ψηφιακό πίνακα οργάνων, με ένα τιμόνι με διακόπτες αφής κ.α. Το εσωτερικό αυτό καθαυτό είναι ιδιαίτερα άνετο για τέσσερις ή πέντε επιβάτες, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως ένα μεγάλο μέρος της καμπίνας έχει κατασκευαστεί από υπολείμματα που προέρχονται από την επεξεργασία μήλων!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!