NEA

Το Lexus UX 300e είναι το πρώτο ηλεκτρικό της μάρκας

Οι Ιάπωνες περνούν στην εποχή της ηλεκτροκίνησης με το UX 300e, το οποίο βασίζεται στο συμβατικό UX 300.

Η παρουσίαση του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού Lexus έγινε στην έκθεση της πόλης Guangzhou στην Κίνα περνώντας την ιαπωνική εταιρία από την υβριδική στην ηλεκτρική εποχή. Κάτι που σηματοδοτούν και τα διακριτικά Electric (εξού και το UX 300e), καθώς και την ύπαρξη ηλεκτρικού συστήματος πρόωσης.

Συγκεκριμένα στον μπροστινό άξονα υπάρχει ένα ηλεκτροκινητήρας ισχύος 204 ίππων. Μια μπαταρία χωρητικότητας 54,3 kWh, που βρίσκεται στο δάπεδο χαμηλά, διασφαλίζει αυτονομία για 400 χιλιόμετρα (NEDC). Παράλληλα έχουν υπάρξει ενισχύσεις στο πλαίσιο και αλλαγές στην ανάρτηση ώστε να μην επηρεαστεί η οδική συμπεριφορά του από το έξτρα βάρος (εκκρεμούν τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά).

Οπτικά δεν υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις πέρα από την «σφραγισμένη» μάσκα και τις ψευδό-απολήξεις στο πίσω μέρος. Νέες είναι οι ζάντες και τα ελαστικά για μικρότερη αντίσταση κύλισης, ενώ υπάρχουν και αεροδυναμικές βελτιώσεις.

Ενδιαφέρον έχει ένα σχετικό app (εφαρμογή για smartphone) που προσφέρει πληροφορίες για την πρόοδο της φόρτισης, την κατάσταση της μπαταρίας, τα χιλιόμετρα αυτονομίας που απομένουν, καθώς και απομακρυσμένο έλεγχο (π.χ. κλιματισμού κ.α.).

Το Lexus UX300e θα κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη μέσα στο 2020 για να αντιμετωπίσει άλλα ηλεκτρικά όπως το Volvo XC40 Recharge, το Mazda ΜΧ-30 κ.α.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!