ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Porsche Top 5 transaxle μοντέλα [vid]

Υπήρξε μία εποχή όπου η Porsche παρουσίαζε μοντέλα με τον κινητήρα τοποθετημένο μπροστά και την κίνηση πίσω. Αυτή είναι η ιστορία τους.

Καταρχήν θα πούμε ότι με χαρά βλέπουμε το κανάλι της Porsche στο youtube να συνεχίζει με τη σειρά video Top 5, όπου σε κάθε επεισόδιο αναλύει και μία διαφορετική «λίστα» μοντέλων, μέσα από την ιστορία της. Στην προκειμένη περίπτωση το video αφορά μία από τις λιγότερο ενδιαφέρουσες και προβεβλημένες σειρές μοντέλων της, οι οποίες όμως δεν παύουν να έχουν μία κάποια αξία.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι από την 914 (ένα μοντέλο που κανείς δεν μπορεί να χαρακτηρίσει επιτυχημένο…) η διήγηση φωτίζει αρκετά μοντέλα που έμειναν στο παρελθόν. Ακόμα και την 928, του 1977, η οποία σχεδιάστηκε με σκοπό να αντικαταστήσει την πιο δύστροπη και ξεπερασμένη 911. Οι πελάτες, ωστόσο, της εταιρίας είχαν άλλη άποψη, με τη συνέχεια να είναι σε όλους γνωστή… Τα transaxle μοντέλα δεν κατάφεραν να κυριαρχήσουν, δεν παύει όμως να αποτελούν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία της Porsche.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!