NEA

Φήμες για μείωση του κύκλου ζωής της BMW Σειράς 1 στα 5 έτη

Εάν ευσταθούν, τότε δεν πρόκειται να υπάρξει facelift στην τρέχουσα γενιά, ενώ πιθανά ο αντικαταστάτης της να είναι κάποιο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα.

Από την πλευρά μας κρατάμε μικρό καλάθι, δεν παύει όμως να είναι κάτι που ακούγεται, οπότε σας το μεταφέρουμε, με κάθε επιφύλαξη. Η νέα Σειρά 1 της βαυαρικής εταιρίας, με τον εσωτερικό κωδικό F40 είναι πιθανό να μην διατηρηθεί στην αγορά για τα συνήθη 7-8 χρόνια αλλά να ολοκληρώσει τον κύκλο της αρκετά νωρίτερα, στην πενταετία. Εάν ισχύσει αυτό, θα πρέπει να αναμένουμε κάποιες μικροβελτιώσεις με την πάροδο των ετών αλλά όχι ένα facelift. Το μοντέλο στη βάση του θα μείνει ως έχει.

Οι φήμες αυτές συνδυάζονται με κάτι ακόμα. Την πορεία της BMW προς την ηλεκτροκίνηση. Παρότι η νέα Σειρά 1 είναι ικανή να δεχτεί υβριδικά ή ακόμα και αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, δεν είναι σίγουρο το τι έχουν στο μυαλό τους οι ιθύνοντες της φίρμας. Στην περίπτωση που αυτή η φήμη βγει αληθινή, τότε το επόμενο μοντέλο θα είναι σχεδιασμένο εξαρχής επάνω σε μία ηλεκτρική πλατφόρμα, με την κατάλληλη αρχιτεκτονική που θα επιτρέπει την ενσωμάτωση των συσσωρευτών στο δάπεδο. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η BMW φιλοδοξεί να λανσάρει 13 νέα ηλεκτρικά οχήματα έως το 2023. Ίσως η πορεία αυτών καθορίσει και το μέλλον της Σειράς 1.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!