NEA

Αυτόνομα van της VW στο Μουντιάλ του 2022

Η αυτόνομη οδήγηση θα συνδυαστεί με το ποδόσφαιρό στη Ντόχα του Κατάρ, με τη VW να στήνει ένα ολόκληρο δίκτυο δημόσιων μεταφορών στην πόλη.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που διοργανώνει η FIFA κάθε τέσσερα χρόνια δεν είναι απλά μία μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Για κάποιους είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνουν business και να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Έχοντας κάτι τέτοιο κατά νου, η Volkswagen ήρθε σε συμφωνία με τη χώρα που θα υποδεχτεί το event και την Qatar Investment Authority (QIA), αναλαμβάνοντας να στήσει ένα ολόκληρο δίκτυο μετακινήσεων, βασισμένο σε ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα.

Το όλο πρόγραμμα ήδη τρέχει, ενώ εντός του 2020 θα ξεκινήσει εσωτερικές δοκιμές. Μάλιστα περιλαμβάνει περισσότερα του ενός τμήματα, στους κόλπους του γερμανικού ομίλου. Καταρχήν υπάρχει η Volkswagen Commercial Vehicles που θα φροντίσει να κατασκευάσει 35 I.D. Buzz, τα κλασικά βανάκια της VW στην πλέον σύγχρονη εκδοχή τους. Αυτά θα εξυπηρετούν χρήστες σε ημι-σταθερές διαδρομές, στην περιοχή Westbay της Ντόχα. Παράλληλα η Scania θα προσφέρει 10 εξελιγμένα λεωφορεία, για πιο μαζικές μετακινήσεις. Τέλος, τα ανάλογα τμήματα R&D και αυτόνομης οδήγησης θα εξελίξουν το λογισμικό και ο,τι άλλο χρειάζεται για το όλο εγχείρημα.

Από την πλευρά του Κατάρ, ο διευθύνων σύμβουλος της QIA, Mansoor Al Mahmoud δήλωσε: «Οι ΑΙ-εφαρμοσμένες τεχνολογίες μεταφορών χωρίς εκπομπές ρύπων θα βοηθήσουν στην προώθηση της αστικής κινητικότητας, μειώνοντας ταυτόχρονα την κυκλοφοριακή συμφόρηση και βελτιώνοντας την ενεργειακή απόδοση. Η ανάπτυξη μιας έξυπνης λύσης μεταφορών θα συμβάλει στη μετατροπή του μέλλοντος της αστικής κινητικότητας, τόσο στο σπίτι μας όσο και σε όλο τον κόσμο». Το αποτέλεσμα όλων αυτών θα φανεί το Νοέμβριο του 2022, στο προσεχές FIFA World Cup.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!