NEA

Ποια ήταν τα αυτοκίνητα του Freddie Mercury;

Ο ανεπανάληπτος τραγουδιστής των Queen, συνθέτης και μουσικός παραγωγός είχε μια ιδιαίτερα αδυναμία και στα αυτοκίνητα.

Στο σχετικά σύντομο πέρασμα του από τον πλανήτη ο απίστευτος ως ταλέντο Freddie Mercury ήταν ξεχωριστός τόσο ως επαγγελματίας όσο και ως άνθρωπος. Για τα αυτοκίνητα δεν μπορεί να πει κανείς πως είχε ιδιαίτερο πάθος, αλλά στα σίγουρα οι επιλογές του αξίζουν μίας αναφοράς. Καταρχήν, του ανήκαν τρία βρετανικά, ένα γερμανικό και ένα αμερικάνικο αυτοκίνητο.

Την Daimler DS420 που βλέπετε παραπάνω την απέκτησε την εποχή που ήταν της μόδας και στις βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης και επειδή προφανώς ταίριαζε γάντι ως Queen. Αξιοσημείωτο είναι πως όταν την απέκτησε, ο Mercury δεν είχε βγάλει καν άδεια οδήγησης και για αυτό είχε πάρει σοφέρ.

Στη Νέα Υόρκη ο Freddie Mercury χρησιμοποιούσε ως καθημερινό του αυτοκίνητο μία Lincoln Town Car. Του άρεσε επειδή συνδύαζε την άνεση με το ιδιαίτερο στυλ.

Από τα αγαπημένα του ήταν μία Rolls Royce Sliver Shadow με γκρίζο εσωτερικό και χρώμα. Ήταν βρετανικό και του άρεσε πολύ, ενώ απολάμβανε τα κομφόρ με ένα προηγμένο ραδιοκασετόφωνο και τηλέφωνο μέχρι που άφησε τα εγκόσμια (το 1991).

Το ανοιχτό Range Rover ανήκε στην εταιρεία Spinney Music της οποίας ιδιοκτήτης ήταν ο μάνατζερ των Queen, ο Jim Beech.

Από το 1986 ο Mercury προτιμούσε να κάνει τις περισσότερες μετακινήσεις του με μια Mercedes 420 SEL. Πέντε χρόνια μετά το θάνατο του το αυτοκίνητο πωλήθηκε και είχε παραμεληθεί αλλά τελικά ένας συλλέκτης το ανακάλυψε και το επισκεύασε διατηρώντας το για συναισθηματικούς λόγους.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!