NEA

Ειδική έκδοση Belgian Legend για την Porsche 911

Στη δημιουργία της πρώτης επετειακής έκδοσης για τη νεότερη γενιά του αειθαλούς της μοντέλου, 992, προχώρησε η Porsche, αφιερωμένη σε ένα μεγάλο οδηγό.

Για όσους γνωρίζουν, αρκεί και μόνο η αναφορά του ονόματος σε ένα «Βέλγο θρύλο». Δεν χρειάζεται περισσότερο για να καταλάβει κανείς πως οι άνθρωποι της εταιρίας απευθύνονται στο Jacky Ickx, έναν από τους μεγαλύτερους οδηγούς, ο οποίος συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με μία χρυσή εποχή της Porsche στους αγώνες. Αρκεί να πούμε πως, μεταξύ άλλων, μετράει και έξι νίκες στο Le Mans! Με αφορμή, λοιπόν, την 75ή επέτειο των γενεθλίων του, η Porsche αποφάσισε να του κάνει ένα δώρο, μία 911 Carrera 4S Belgian Legend Edition.

Συνολικά, δε, θα κατασκευάσει 75 αντίτυπα, τα οποία και θα διατεθούν αποκλειστικά στην αγορά του Βελγίου. Καθένα από αυτά θα φέρει την υπογραφή του Jacky Ickx, καθώς και αρκετά ακόμα στοιχεία που θα την κάνουν μοναδική. Την ιδέα γύρω από το όλο concept είχε ο Βέλγος εισαγωγέας της φίρμας, D’ieteren, ενώ έμπνευση για το χρώμα και άλλες λεπτομέρειες αποτέλεσε το κλασικό μπλε και άσπρο κράνος που χρησιμοποιούσε ο Ickx, τα χρόνια της παντοκρατορίας του.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!