ΑΓΩΝΕΣ

Νέα και άλλα από τον μαγικό κόσμο της Formula 1

Δηλώσεις του Toto Wolff αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο η Mercedes να μην συνεχίσει ως ομάδα στην F1 αλλά ως προμηθευτής κινητήρων.

Τις φήμες ενισχύει το γεγονός πως ο CEO της εταιρίας Kallenius θεωρεί πως η F1 ότι είχε να δώσει το έδωσε στην Mercedes (τουλάχιστον έως το 2021) και προτιμά να επενδύσει σε ηλεκτρικά πλάνα. Πάντως, ο Wolf θεωρεί πως οι νέοι κανονισμοί θα αλλάξουν τα δεδομένα, γενικότερα. Από την άλλη, μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Mercedes από την F1 (ίσως και για χάρη της Formula E) θα δημιουργούσε νέες καταστάσεις και με τους οδηγούς της να μπαίνουν σε νέα ομάδα.

O Bottas ανανέωσε για ένα χρόνο και ο Hamilton κρατά ζωντανή τη μνήμη του Michael Schumacher απειλώντας τα ρεκόρ του. Ένα από αυτά είναι οι 91 νίκες σε Grand Prix όταν ο Hamilton έχει 82. Το σημαντικότερο για τον Βρετανό είναι να φτάσει ή να ξεπεράσει τους 7 παγκόσμιους τίτλους οδηγών μιας και έχει 6. Ο Schumacher έχει επίσης 77 ταχύτερους γύρους όταν ο Hamilton έχει 47, με το Γερμανό να έχει 155 podiums και τον Βρετανό 151.

Φέτος θα διεξαχθεί για πρώτη φορά το Gran Prix του Βιετνάμ και το παρακάτω βίντεο μας χαρίζει έναν γύρο από την θέση του οδηγού στην πίστα στο Ανόι. Στο καλεντάρι επιστρέφει μετά από το 68 χρόνια και το Zandvoort φιλοξενώντας το Grand Prix της Ολλανδίας.

Ο Kubica ολοκληρώνει μια πορεία και θα παραμείνει στην Alfa Romeo το 2020,  η οποία θα αλλάξει και όνομα χάρη στον χορηγό της PKN Orlen. Λογικά ο Kimi Raikkonen θα είναι ο πιο έμπειρος οδηγός στην F1 (δηλ. αυτός με τις περισσότερες συμμετοχές στην F1) και αν όλα πάνε καλά το 2020 στην Αυστρία θα καταρρίψει το ρεκόρ του Rubens Barrichello με 322 Grand Prix.

Ο Leclerc ανανέωσε με το μακρύτερο σε διάρκεια συμβόλαιο στην σύγχρονη F1. Ο Vettel θεωρεί πως τη νέα χρονιά θα είναι σε θέση να ξεπεράσει κάθε οδηγό στην πίστα. Η Ferrari θεωρεί πως πέρυσι είχαν σχεδιάσει λάθος την SF90.

Ο Carlos Sainz ήταν ένας από τους καλύτερους οδηγούς την προηγούμενη σεζόν και βάζει υψηλά τον πήχη με την McLaren, η οποία θα συνεχίσει τη νέα σεζόν με κινητήρες Mercedes (και όχι Renault).

H Toro Rosso άλλαξε ονομασία σε Alpha Tauri, το σήμα ειδών ρουχισμού της Red Bull. Είχε κάμει ντεμπούτο το 2006 όταν η Red Bull εξαγόρασε την Minardi. Κρατά ως οδηγούς τους Kvyat και Gasly.

Ο Max Verstappen έχει αποκτήσει πλέον σημαντική εμπειρία αλλά πολλοί θεωρούν πως έχει ταβάνι ως ταλέντο και δεν πρόκειται να φτάσει ποτέ τον Lewis Hamilton. Βέβαια ο τελευταίες έχει και πιο δυνατό μονοθέσιο με την Red Bull να εμφανίζεται πιο ισχυρή τη νέα σεζόν και τη Honda βελτιωμένη σε θέματα αξιοπιστίας. Σε δηλώσεις του είπε πως δεν βλέπει τον εαυτό του στην Ferrari. Κάτι που επαληθεύτηκε από την πρόσφατη ανακοίνωση της Red Bull και της ανανέωσης του συμβολαίου της με τον Verstappen έως τα τέλη του 2023!

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε τον παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 Lewis Hamilton και τον θρύλο του MotoGP, Valentino Rossi, να ανταλλάσσουν θέσεις. Ο Rossi οδήγησε το 2017 Mercedes W08, ενώ ο Hamilton χρησιμοποίησε την 19 Yamaha MotoGP YZR-M1 που είχε χρησιμοποιήσει ο αναβάτης της MotoGP στην τελική σεζόν στη Βαλένθια το Νοέμβριο. Πώς νομίζετε πως τα πήγαν;

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!