ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πόσα ηλεκτροϋβριδικά αυτοκίνητα έχει κατασκευάσει η VW μέχρι το 2019;

H σύγχρονη ηλεκτρική εποχή της VW ξεκίνησε με το e-up! το 2013, ακολουθούμενο από τα e-Golf και Golf GTE το 2014 με τα Passat GTE και Passat Variant GTE να λανσάρονται το 2015.

Μέχρι στιγμής το e-Golf είναι το πιο επιτυχημένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρίας, με πωλήσεις που ξεπερνούν τις 104.000 μονάδες, ακολουθούμε από το Golf GTE με 51.000 μονάδες, το Passat Variant GTE με 42.000 μονάδες και το e-up! με 21.000 μονάδες.

Αν θεωρήσουμε πως ακόμη και τα plug-in υβριδικά μπορούν να θεωρηθούν ηλεκτρικά, τότε η Volkswagen έχει καταφέρει να πουλήσει περισσότερα από 250.000 EV/ PHEV αυτοκίνητα. Το ορόσημο συμπληρώθηκε μετά από επτά χρόνια και όταν ένα λευκό e-Golf πωλήθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου σε έναν πελάτη στο Wolfsburg.

H γερμανική εταιρία παρέδωσε πάνω από 70.000 EV/ PHEV μοντέλα την περασμένη χρονιά, αρκετά περισσότερα από τα 50.000 του 2018. Οι κύριες αγορές της ήταν η Κίνα, η Νορβηγία, η Γερμανία, οι ΗΠΑ και η Βρετανία. Για τα επόμενα ο στόχος είναι πολύ υψηλότερος με την VW να ξεκινά το λανσάρισμα της ID σειράς ηλεκτρικών μοντέλων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!