NEA

Peugeot 1008, πιθανά μέχρι τα τέλη του 2020

Η Peugeot ετοιμάζεται να εμπλουτίσει τη γκάμα της με ένα ακόμα SUV, που στοχεύει στο κατώτερο μέρος της κατηγορίας.

Η ονομασία 1008 μπορεί να θυμίζει σε κάποιους το παλαιότερο 1007, αντικειμενικά όμως τα δύο αυτά μοντέλα δεν έχουν σχέση μεταξύ τους. Το μικρό πολυμορφικό της δεκαετίας του 2000 δεν αποτελεί με κανένα τρόπο πρόγονο του νέου SUV της γαλλικής εταιρίας, πέρα ίσως από τη συνέχεια στην ονοματολογία, που όμως τώρα χρησιμοποιείται από τα SUV.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι το 2008, στη νέα του γενιά, μεγάλωσε και αναβαθμίστηκε, δημιουργήθηκε ένα σημαντικό κενό, κάτω από αυτό. Με τα μικρά SUV να αυξάνουν εκθετικά τις πωλήσεις τους, οι άνθρωποι της Peugeot δεν σκοπεύουν φυσικά να κάτσουν με σταυρωμένα χέρια. Ήδη δουλεύουν επάνω στο 1008, το οποίο υπολογίζεται πως θα έχει μήκος γύρω στα 4,1 μέτρα -ώστε να διευκολύνει τις αστικές μετακινήσεις- διατηρώντας ωστόσο το δυναμισμό και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των μεγαλύτερων αδερφών του.

Οι κινητήρες που αναμένεται να περιλαμβάνει η γκάμα του θα είναι οι γνωστοί τρικύλινδροι βενζίνης και τετρακύλινδροι diesel του ομίλου PSA, καθώς πιθανά και κάποιες υβριδικές/ αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις. Εμπορικά θα τοποθετείται απέναντι από μοντέλα όπως το VW T-Cross. Όσο για την παρουσίασή του, πιθανά θα γίνει μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους, με τις πωλήσεις να ξεκινούν ίσως από το 2021.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!