NEA

Ποιο είναι το δημοφιλέστερο ηλεκτρικό όχημα;

Σε αυτό το θέμα έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν. Πρακτικά υπάρχει ένας μόνο αδιαφιλονίκητος ηγέτης. Μόνο που σύντομα αναμένεται να χάσει την πρωτοκαθεδρία του…

Με τη Nissan (επί καλών εποχών Carlos Ghosn…) να έχει αναγνωρίσει από πολύ νωρίς την αξία του ηλεκτρισμού στην επόμενη ημέρα του αυτοκινήτου, το Leaf ήταν αυτό που ξεχώριζε, έναντι των άλλων. Αναλογιστείτε ότι το 2014 είχε ήδη ξεπεράσει το φράγμα των 100.000 μονάδων, ενώ μέσα στο 2020 το κοντέρ μετράει ήδη περισσότερες από 450.000 πωλήσεις. Συνεχίζοντας να το εξελίσσει, τόσο σε θέματα συσσωρευτών, όσο και στα υπόλοιπα συστήματα ασφαλείας, έχει πλέον φτάσει σε ένα υψηλό επίπεδο ωριμότητας. Ενδεικτικά, προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, 40 kWh και 62 kWh, με τη δεύτερη να έχει αυξημένη αυτονομία και έναν ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα 215 ίππων.

Είναι όμως αυτό αρκετό, για να παραμείνει στην κορυφή των πωλήσεων; Η Tesla έχει την απάντηση και αυτή είναι αρνητική. Το Model 3 έχει ήδη αγγίξει τις 448,634 πωλήσεις στα τέλη του 2019 και βρίσκεται πλέον οριακά πίσω από το Leaf. Μάλιστα, οι πωλήσεις του ανά μήνα διατηρούνται σε εξαιρετικά υψηλούς ρυθμούς, σε αντίθεση με αυτές του Ιαπωνικού μοντέλου, που εδώ και ένα χρόνο σημειώνουν κάμψη. Ως εκ τούτου, σύντομα η Tesla θα μπορεί να ισχυρίζεται ότι προσφέρει το παγκόσμιο best seller στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!