ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πωλούνται μονοθέσια Formula 1 για ιδιώτες [vid]

Για όσους λατρεύουν τα track days και, το κυριότερο, έχουν την απαιτούμενη οικονομική επιφάνεια, υπάρχει μία εταιρία που μπορεί να τους προσφέρει το απόλυτο παιχνίδι.

Αρχικά να πούμε ότι υπάρχει πάντα η λογική «more money than hands», αφού όσο πιο ισχυρό είναι ένα αυτοκίνητο, τόσο πιο δύσκολο είναι να ελεγχθεί. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τα απόλυτα τετράτροχα οχήματα, τα μονοθέσια της Formula 1. Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχει μόνο μια χούφτα οδηγών που μπορούν να τα οδηγήσουν στο όριο. Υπάρχουν όμως πολλοί περισσότεροι αυτοί που μπορούν να δοκιμάσουν, αρκεί να καταθέσουν το απαιτούμενο αντίτιμο.

Για την ακρίβεια, χρειάζεστε κάτι λιγότερο από 2 εκ. ευρώ ώστε να αισθανθείτε σαν… (εδώ βάζετε τον οδηγό της αρεσκείας σας)! Μία Βρετανική εταιρία, η Tour de Force, προσφέρει το μονοθέσιο TDF-1 το οποίο βασίζεται σε αυθεντικά μονοθέσια της Marussia, MVRO2, του 2011 ή της Sauber, C31, του 2012. Δυστυχώς -ή ευτυχώς- τα συγκεκριμένα είναι ο,τι πιο κοντά σε αγωνιστικό, χωρίς ωστόσο να είναι καθαρόαιμα αγωνιστικά της F1. Και αυτό για λόγους πρακτικότητας και αντοχής.

Κατ’ αρχήν, τα τιμόνια τους είναι πιο απλοποιημένα, ώστε να μην μπερδεύουν τους οδηγούς. Μετά, το κιβώτιο είναι εξάρι και όχι εφτάρι. Ελαφρά διαφορετικές είναι και οι ζάντες, παρότι φορούν αγωνιστικά slick της Pirelli. Η μεγαλύτερη, ωστόσο, παραχώρηση, γίνεται στον κινητήρα. Αντί για τους αγωνιστικούς V8 εκείνης της εποχής, το TDF-1 εφοδιάζεται με ένα TDFM600T μοτέρ, 1.8 λίτρων, απόδοσης λίγο πάνω από τους 600 ίππους. Προφανώς χάνει γύρω στα 200 άλογα, ενώ και οι στροφές του περιορίζονται περίπου στις 9.000, σε σχέση με τις διπλάσιες των κινητήρων F1. Είναι όμως πολύ πιο ανθεκτικός, ενώ δεν χρειάζεται εκτεταμένη φροντίδα μετά από κάθε βόλτα… Με λόγο ισχύος/ βάρος στα 1.000 PS/ τόνο, Είναι, ο,τι καλύτερο μπορείτε να πετύχετε, σαν μη επαγγελματίας οδηγός.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!