ΑΓΩΝΕΣ

Η Mercedes F1 ίσως και να αποχωρήσει από το τέλος της επόμενης σεζόν

Σημαντικές αποφάσεις θα παρθούν μέσα στο Φεβρουάριο για την εργοστασιακή συμμετοχή της Mercedes στο πρωτάθλημα της Formula 1.

Αρκετά στελέχη της Daimler θεωρούν πως η Mercedes-AMG Petronas έχει κάνει με το παραπάνω το καθήκον της αφού από το 2014 έχει κατακτήσει σερί τόσο τους τίτλους στο πρωτάθλημα κατασκευαστών όσο και στο οδηγών. Και επειδή όλα τα καλά στόρι έχουν και καλό τέλος έχουν την άποψη πως έφτασε η ώρα της αποχώρησης από την F1 με ψηλά το κεφάλι.

«Πρέπει να μειώσουμε το κόστος» έχει δηλώσει σε ένα γενικότερο πλάνο ο CEO της Daimler, o Ola Kallenius. Η Daimler σημείωσε σημαντικές απώλειες το 2019 συν κάποια πρόστιμα γύρω από τους ρύπους. Από του χρόνου έρχονται νέα υψηλότερα λόγω του αυστηρού ορίου του CO2 στην Ε.Ε. και οι προβλέψεις για πωλήσεις είναι χαμηλότερες και λόγω της πτώσης στην Κίνα.

Αν είναι να αποχωρήσει από την F1 η Mercedes θα το κάνει από το τέλος του επερχόμενου πρωταθλήματος ή πολύ-πολύ αργότερα. Και αυτό επειδή αν μείνει και το 2021 θα έχει ήδη προσαρμοστεί και εξελίξει τα μονοθέσια της σύμφωνα με τις αλλαγές που προβλέπουν οι νέοι κανονισμοί. Για αυτό και ήδη ο Toto Wolff συζητά την επόμενη μέρα με τον Lawrence Stroll και την Aston Martin.

Κάπως έτσι εξηγείται και η αναμονή των υπογραφών του νέου συμβολαίου για τον Lewis Hamilton και για τους λόγους που ζητά από διετές ένα τετραετές συμβόλαιο ώστε να κλείσει την καριέρα του. Φήμες λένε πως η Mercedes εξέταζε να τον αφήσει ελεύθερο να πάει στην Ferrari (προφανώς για αντικαταστάτη του Vettel) παίρνοντας στην θέση του τον Verstappen. Προτού ο τελευταίος ανακοινώσει την παραμονή του στην Red Bull. Για να δούμε…

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!