NEA

H Aston Martin στα χέρια του Lawrence Stroll

Τελικά ο Καναδός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας αποκτά το 16,7% της βρετανικής φίρμας.

Τελικά οι Βρετανοί της Aston Martin προτίμησαν τον Stroll από την κινεζική Geely που είχε εκφράσει και αυτή το ενδιαφέρον της για να αποκτήσει μετοχές της εταιρίας. Ο Lawrence Stroll θα καταβάλλει 239 εκατομμύρια δολάρια για να πάρει την καρέκλα το CEO στο διοικητικό συμβούλιο της Aston Martin. Αυτόματα η Racing Point, η οποία θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα του 2020 με κινητήρες Mercedes μετονομάζεται σε Aston Martin.

Ο Lawrence Stroll, o Καναδός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης της Racing Point και πατέρας του Lance, είχε βάλει καιρό στο μάτι την βρετανική φίρμα. Πρόκειται για ένα ευφυέστατο και αποτελεσματικό επιχειρηματία που έχει δημιουργήσει μια τεράστια περιουσία από την αναζωογόνηση γνωστών σημάτων (όπως τις εταιρίες Pierre Cardin, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Asprey, Garrard κ.α.), ενώ έχει ως πάθος τους αγώνες και τα αυτοκίνητα.

Χαρακτηριστικό είναι πως στον Καναδά του ανήκει μια από τις μεγαλύτερες πίστες, ενώ του ανήκει η Racing Point (η πρώην Force India) στην οποία αγωνίζεται ο γιος του Lance. Εδώ οι κακές γλώσσες λένε πως χρωστά σε μεγάλο βαθμό τη συμμετοχή του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στον πατέρα του (τον είχε βοηθήσει από το 2017 να μπει στην Williams F1).

Πάντως, στο περσινό πρωτάθλημα μάζεψε 21 βαθμούς με τον teammate του Perez στους 52. Από την άλλη, οι φήμες λένε πως ο Lawrence διατηρεί μια από τις μεγαλύτερες συλλογές στον κόσμο από ιστορικές και σύγχρονες Ferrari. Φυσικά παίζει ρόλο και η εμπλοκή της Aston Martin ως χορηγός στην Red Bull Racing.

Η πλειοψηφία των μετοχών της Aston ανήκε στον όμιλο Adeem/ Primewagon που εδρεύει στο Κουβέιτ, ενώ το Strategic European Investment Group, που ανήκει στον ιταλικό ιδιωτικό επενδυτικό όμιλο Investindustrial, σήμερα κατέχει περίπου το ένα τρίτο της εταιρείας. Η Mercedes-Benz Daimler κατέχει επίσης το 4% της Aston Martin.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!