NEA

Ακόμη πιο εμφατική, ακόμη μεγαλύτερη η νέα Cadillac Escalade

Η νέα Cadillac Escalade θα είναι διαθέσιμη στις ΗΠΑ από το καλοκαίρι και σε μια τιμή που θα ξεκινά λίγο πάνω από τις 100.000 δολάρια, πόσο που θεωρείται ιδιαίτερα υψηλό.

Το πιο πολυτελές αμερικάνικο SUV, η Escalade της Cadillac, δημοφιλής στους ράπερ και στο Χόλυγουντ και σπάνια εικόνα στα μέρη μας -μιας πάντως είχε η… Καίτη Γαρμπή- πέρασε στη νέα της γενιά, που θα είναι διαθέσιμη στις ΗΠΑ από το καλοκαίρι.

Αν η τρέχουσα Escalade είναι μεγάλη η καινούργια είναι γιγαντιαία, μιας και η ESV, η εκδοχή της με το μεγαλύτερο μεταξόνιο των 3.430 χιλιοστών, φτάνει τα 5,80 μέτρα. Η στάνταρ έκδοση δεν είναι ακριβώς μικρή μιας και είναι μόλις 50 εκατοστά πιο μικρή, ενώ και οι δύο έχουν από τρεις σειρές καθισμάτων.

Φυσικά σούπερ άνετα θα νοιώσουν οι πίσω-πίσω επιβάτες στην ESV, ενώ σημαντική εξέλιξη είναι η υιοθέτηση ενός καινούργιου πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων, αντί του άκαμπτου που υπάρχει μέχρι στιγμής. Όσο για το πορτμπαγκάζ κυμαίνεται από τα 722 έως τα 3.089 λίτρα στην «κοντή» έκδοση, ενώ στη μακριά φτάνει μέχρι και τα 3.585. Επίπεδα βαν δηλαδή και κάτι παραπάνω…

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε πως παρά την αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων η χρήση του νέου πλαισίου Τ1 στη νέα, πέμπτη γενιά του πολυτελούς SUV, το βάρος του μειώθηκε κατά 150 κιλά. Παρόλα αυτά παραμένει κοντά στους 2,5 τόνους.

Πέρα από το XXL μέγεθος η εικόνα της Escalade προσδιορίζεται και από τη μεγάλη της μάσκα και τα κάθετα φώτα ημέρας, ενώ κάθετα, σύμφωνα άλλωστε και με την παράδοση της μάρκας είναι και τα πίσω φώτα. Στο εσωτερικό δεσπόζει η οπτικά ενιαία και κυρτή οθόνη -OLED και 4Κ- με διαγώνιο 38 ιντσών, η οποία στην πράξη αποτελείται από τρεις επιμέρους οθόνες.

Από κει και πέρα υπάρχουν πολλά ηλεκτρονικά συστήματα, όπως αυτό της ημιαυτόνομης οδήγησης δευτέρου επιπέδου που σε πολλά highways επιτρέπει στον οδηγό να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι ή το σύστημα πλοήγησης με στοιχεία augmented reality (επαυξημένης πραγματικότητας). Υπερπαραγωγή είναι και τα ηχοσυστήματα της AKG, με το στάνταρ να έχει 19 ηχεία και το κορυφαίο 36 και δυνατότητα ξεχωριστής ρύθμισης της έντασης σε κάθε θέση.

Βλέποντας τη νέα Escalade θεωρείς δεδομένο πως θα έχει έναν τουλάχιστον κινητήρα με πάρα πολλά κυβικά. Και όντως έτσι είναι μιας και υπάρχει ο V8 των 6.200 κυβικών της General Motors με 425 και 623 Nm. Tην ίδια ροπή έχει και ο καινούργιος εξακύλινδρος diesel με τα 3.000 κυβικά και τους 277 ίππους, ενώ στην πορεία αναμένεται τόσο μια πιο σπορ έκδοση V με ένα bi-turbo 4.200 κυβικών και 550 ίππων όσο και μια πλήρως ηλεκτρική.

Μέχρι τότε η κίνηση θα μεταδίδεται κανονικά στους πίσω τροχούς και κατ’ επιλογή και στους εμπρός, ενώ το κιβώτιο είναι φυσικά αυτόματο με 10 σχέσεις.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!