NEA

Πρώτη γεύση από το VW Golf GTD

Με ένα teaser η VW μας υπενθυμίζει ότι στην προσεχή έκθεση της Γενεύης θα παρουσιάσει το Golf GTD, την ισχυρότερη diesel έκδοση του δημοφιλούς της μικρομεσαίου.

Οι άνθρωποι της Volkswagen υποστηρίζουν πως η συγκεκριμένη έκδοση έρχεται να εναρμονίσει «το δυναμισμό του Golf GTD με την υψηλότερη απόδοση και τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων». Και πράγματι, αυτό δείχνει να ισχύει, καθώς χάρη στις τεχνολογίες που ενσωματώνει το νέο μοτέρ των Γερμανών -και ειδικά στο twin dosing SCR injection σύστημα, με διπλή έγχυση AdBlue- υπόσχεται άφθονη ισχύ με πολύ χαμηλές εκπομπές ρύπων. Για την ακρίβεια, μιλάνε για έναν από τους πιο καθαρούς κινητήρες εσωτερικής καύσης του κόσμου, ο οποίος επιτυγχάνει μείωση των εκπομπών NOx κατά 80%, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά!

Η ισχύς του νέου αυτού, δίλιτρου, συνόλου ανέρχεται στα 201 PS, υψηλότερη κατά 16 PS, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Όσο για τη ροπή του, μένει να ανακοινωθεί. Τώρα για τη φωτογραφία-teaser που έδωσε η VW στη δημοσιότητα, το όλο σύνολο δείχνει αρκετά ενδιαφέρον και δυναμικό, χάρη στη μεγάλη, κυψελοειδή μάσκα και στα ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα. Περισσότερες πληροφορίες θα υπάρξουν σε λίγες εβδομάδες, όπου το Golf GTD θα παρουσιαστεί μαζί με το νέο GTI, στην Ελβετία.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!