NEA

Audi: Αυτά είναι τα γρήγορα e-Tron S και e-Tron S Sportback

Το ηλεκτρικό e-Tron κοντεύει να συμπληρώσει ένα χρόνο στην αγορά και η Audi έκρινε πως ήρθε η ώρα να παρουσιάσει και μία πιο σπορ έκδοση με τα χαρακτηριστικά S τόσο στην βασική έκδοση όσο και στην e-Tron S Sportback.

Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς με τρία ηλεκτρικά μοτέρ με συνδυαστική ισχύ στα 503 άλογα και 975 Nm ροπής για την λειτουργία Boost που διαρκεί έως και 8 δευτερόλεπτα. Σε απλή λειτουργία η ισχύς βρίσκεται στους 435 ίππους και τα 808 Nm ροπής.

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις, η Audi δίνει 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα (η απλή έκδοση στα 5,7 δλ.), ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 χλμ./ώρα. Η μπαταρία παραμένει σε χωρητικότητα στα 95 kWh όπως και στην απλή έκδοση, ενώ αντίστοιχοι είναι και οι χρόνοι φόρτισης.

Και σ’ αυτές τις γρήγορες εκδόσεις λειτουργούν βασικά οι πίσω ηλεκτροκινητήρες και μόνο σε φουλ επιτάχυνση ή όταν το σύστημα Electric Torque Vectoring αναγνωρίσει ανάγκη για μεταφορά της ισχύος και εμπρός, ενεργοποιείται και ο κινητήρας στον εμπρός άξονα μοιράζοντας την ροπή σε κάθε τροχό χωριστά.

Υπάρχει στάνταρ αερανάρτηση με δυνατότητα μεταβολής του ύψους, ενώ το σύστημα πέδησης λειτουργεί υποστηρικτικά για την ανάκτηση της ηλεκτρικής ενέργειας. Τέλος σε ότι αφορά την εμφάνιση οι διαφορές εντοπίζονται στα φαρδύτερα φτερά, τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα για τα φρένα, νέες επιλογές σε χρώμα και ζάντες που μπορούν να φθάσουν έως και τις 22 ίντσες. Στο εσωτερικό οι διαφοροποιήσεις είναι ελάχιστες με πιο σημαντική την ενσωμάτωση δύο μπάκετ σπορ καθισμάτων για τους εμπρός επιβάτες.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!