NEA

Η DS 9 είναι η ναυαρχίδα της DS Automobiles

Η πολυτελής λιμουζίνα αποτελεί την εξευρωπαϊσμένη εκδοχή της DS 9 που είχε παρουσιαστεί πέρυσι στην Κίνα.

Έχει μήκος κάτι λιγότερο από πέντε μέρα και βασίζεται στην επιμηκυμένη έκδοση του Peugeot 508 L που κυκλοφορεί στην Κίνα. Η πανευρωπαϊκή πρεμιέρα θα γίνει σε λιγότερο από δύο εβδομάδες στην Γενεύη και το ευρωπαϊκό DS 9 θα διαφοροποιείται από κάποιες σχεδιαστικές λεπτομέρειες. Ένα ακόμα στοιχείο διαφοροποίησης είναι πως οι πόρτες στο DS 9 είναι συμβατικές, δηλαδή με περιγράμματα για τα παράθυρα που δεν υπάρχουν στο 508.

Το εσωτερικό ακολουθεί τα πρότυπα του DS 7 με δύο μεγάλες οθόνες, μια για το σύστημα infotainment και μια για τον πίνακα οργάνων, ενώ υπάρχει και ο χαρακτηριστικά μικρός επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου. Από κει και πέρα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες διασύνδεσης και πολλά συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας, ημιαυτόνομη οδήγησης 2ου επιπέδου, ενεργητική ανάρτηση που σκανάρει το οδόστρωμα κ.α.

Το νέο plug-in υβριδικό σύστημα E-TENSE της DS 9 συνδυάζει έναν turbo 1.600άρη βενζίνης με έναν ηλεκτροκινητήρα. Η μεικτή ισχύς είναι στους 225 ίππους και η μπαταρία 11,9 kWh προσφέρει ηλεκτροκίνηση για έως 50 χιλιόμετρα. Αργότερα θα προστεθεί μια προσθιοκίνητη E-Tense έκδοση με 250 ίππους και μια τετρακίνητη E-Tense με 360 ίππους. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει αυτόματο κιβώτιο με 8 σχέσεις.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!