NEA

Επίσημα το νέο Hyundai i30 με το νέο κινητήρα στα 1.500 κ.εκ.

Το ανανεωμένο Hyundai i30 θα παρουσιαστεί στη Γενεύη και το αργότερα μέσα στο καλοκαίρι θα έρθει και στα μέρη μας.

Οι πληροφορίες μας επιβεβαιώθηκαν και το νέο i30 έχει έναν νέο τετρακύλινδρο βενζίνης στα 1.500 κ.εκ. που αντικαθιστά αυτόν των 1,4 λίτρων. Στη βασική του έκδοση είναι ατμοσφαιρικός με 110 ίππους, ενώ στην κορυφαία του είναι turbo με 160 ίππους και ήπια υβριδική τεχνολογία με ηλεκτρικό κύκλωμα 48V.

Το mild hybrid σύστημα είναι διαθέσιμη και για τον ντίζελ κινητήρα του 1,6 λίτρου με τους 136 ίππους. Θα υπάρχει και η βασική έκδοση των 115 ίππων (δίχως το 48βολτο) και στην βάση της γκάμας συναντάμε τον τρικύλινδρο 1.0 T-GDI των 120 ίππων ο οποίος προαιρετικά θα διατίθεται και με το mild hybrid σύστημα. Εδώ να πούμε πως οι εκδόσεις κινητήρων με το σύστημα αυτό συνδυάζονται και με το νέο χειροκίνητο κιβώτιο iMT που απομπλέκει τον κινητήρα από τη μετάδοση μόλις ο οδηγός σηκώσει το πόδι του από το πεντάλ του γκαζιού.

Οπτικά το νέο i30 έχει αναβαθμιστεί με νέα μάσκα και επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες που το κάνουν να δείχνει πιο δυναμικό. Επίσης, υπάρχουν νέα χρώματα αμαξώματος, νέας σχεδίασης ζάντες, ενώ το επίπεδο εξοπλισμού N-Line είναι πλέον διαθέσιμο και για το βάγκον.

Στο εσωτερικό η αναβάθμιση, πέρα από τα πιο ποιοτικά υλικά, αφορά κατά κύριο λόγο τη διασύνδεση και τα συστήματα υποβοήθησης. Νέα στοιχεία στις πλουσιότερες εκδόσεις είναι τόσο ο ψηφιακός πίνακας 7’’ όσο και μια νέα μεγάλη touch-screen 10,25’’ με νέο σύστημα πολυμέσων και δυνατότητες συνδεσιμότητας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button