NEA

Καυτή όσο φαίνεται η νέα Mercedes-AMG GLA 45

Με προίκα το DNA της AMG A 45 και τον ισχυρότερο δίλιτρο τετρακύλινδρο παραγωγής η νέα GLA μιλά από μόνη της.

Η νέα Mercedes-AMG GLA 45 έχει φυσικά και μια επιθετική εξωτερική εμφάνιση, τετραπλές απολήξεις, ζάντες έως 19 ίντσες, καθώς και μία μεγάλη πίσω αεροτομή, όπως και η προκάτοχός της. Από εκεί και πέρα, όπως και στην A 45 έτσι και στην AMG GLA 45 υπάρχουν δύο εκδοχές του δίλιτρου turbo τετρακύλινδρου M139 με στάνταρ το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 8 σχέσεις και την τετρακίνηση 4Matic+.

Στην βασική η ισχύς είναι στους 387 ίππους/ 6.500 σ.α.λ. και 480 Nm/ 4.750-5.000 σ.α.λ. με το «0-100» να είναι υπόθεση 4,4 δευτερολέπτων και με τελική στα 250 χλμ./ώρα. Η S αποδίδει 421 άλογα/ 6.750 σ.α.λ. και 500 Nm/ 5.000-5.250 σ.α.λ., με 0-100 σε 4,3 δλ. και τελική στα 270 χλμ./ώρα.

Για βέλτιστη αεροδυναμική και ψύξη του μοτέρ, αυτό έχει αλλάξει προσανατολισμό 35 ως προς τον κάθετο του άξονα κατά 180 μοίρες και σε σχέση με την AMG GLA. Έτσι, η πολλαπλή εξαγωγής με το νέο στροβιλοσυμπιεστή (με μέγιστη υπερπλήρωση στα 2,1 bar) κοιτά προς τα πίσω και η πολλαπλή εισαγωγής προς τα μπροστά. Σημειώστε πως ο κόφτης είναι στις 7.200 σ.α.λ. με σχέση συμπίεσης στο 9,0:1.

Η αναβαθμισμένη ανάρτηση έχει τρία προγράμματα λειτουργίας μέσω του AMG Ride Control, ενισχυμένα είναι και τα φρένα (με τετραπίστονα μπροστά) και ειδικά σχεδιασμένο το σύστημα διεύθυνσης με τη μεταβλητή υποβοήθηση. Συνολικά υπάρχουν έξι προγράμματα οδήγησης, τα Slippery, Comfort, Sport, Sport+, Individual και RACE, με το τελευταίο να είναι στάνταρ στην S και προαιρετικό στη στάνταρ έκδοση.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης 4MATIC+ με έλεγχο AMG Torque Control και δύο πολύδισκα συμπλεκτάκια στον πίσω άξονα για ανεξάρτητη κατανομή της ροπής ανάμεσα στους δύο πίσω τροχούς. Στην S υπάρχει και drift mode, καθώς και πλήρης απενεργοποίηση του ESP.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button