NEA

Τo DS Aero Sport Lounge έχει το μοτέρ του DS Techeetach E

Πρόκειται για το ηλεκτρικό μονοθέσιο της Formula E με τον ηλεκτροκινητήρα να φτάνει τους 680 ίππους!

Πέρα από τις επιδόσεις που υπόσχεται ο πανίσχυρος ηλεκτροκινητήρας (0-100 χλμ./ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα) υπάρχει μια μεγάλη μπαταρία 100 kWh για να διασφαλίσει έως 650 χιλιόμετρα αυτονομίας. Φυσικά, αυτά για να επιτευχθούν θα είναι με χαλαρό το γκάζι, έστω και αν μιλάμε καθαρά για ένα concept που σε καμία περίπτωση δεν θα δούμε στους δρόμους.

Έτσι, το DS Aero Sport Lounge με το πεντάμετρο προφίλ του δημιουργήθηκε για να μας δείξει την επόμενη μέρα του premium σήματος της Citroen. Η οποία περιλαμβάνει ένα εμφατικό αμάξωμα με μεγάλη μάσκα και κουπέ στιλ, πόρτες δίχως λαβές, κάμερες αντί για καθρέπτες, τροχούς 23(!) ιντσών κ.α. Πίσω από την μάσκα κρύβονται πολλοί σένσορες, ραντάρ και τα φώτα LED, καθώς και τα φωτιστικά σώματα DS Light Veil που δείχνουν την σχεδιαστική γλώσσα της εταιρίας για τα επόμενα μοντέλα της.

Για το εσωτερικό δεν υπάρχουν ακόμη φωτογραφίες αλλά η DS αναφέρει πως θα υπάρχει διπλή οθόνη αφής, ένα μεγάλο head-up display αντί για ψηφιακό πίνακα οργάνων, προηγμένος ανέπαφος έλεγχος και φωνητικές εντολές κ.α. Η DS δεν χρησιμοποίησε ανακυκλωμένα υλικά αλλά κάποια άλλα οικολογικής αντίληψης, όπως το άχυρο για το πίσω μέρος των καθισμάτων και το ταμπλό, το βαμβάκι για τα καθίσματα, και διαφανείς μικροϊνες για τις πόρτες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button