NEA

Ώρα για σαφάρι με μια σπέσιαλ Ferrari 308 Dino GT4

Πρόκειται για μια custom made περίπτωση που θα δημοπρατηθεί από την Worldwide Auctioneers τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Σαουδική Αραβία.

H κεντρομήχανη (με V6 και V8 μοτέρ) σειρά Dino ήταν μια «φτηνότερη» σειρά από τις συνήθεις Ferrari της εποχής ώστε να είναι ανταγωνιστική στα χαμηλότερα επίπεδα τιμής της Porsche 911. Υπήρξαν τρείς Dino που κατασκευάζονταν υπό την επιμέλεια της Ferrari: οι Dino 206 GT (1968-69, παραγωγή 152 μονάδες), Dino 246 GT & GTS (1969-74, παραγωγή 3.761 μονάδες), και η Dino 308 GT4 (1973-80, παραγωγή 2.826 μονάδες).

Η Ferrari, η οποία πήρε την ονομασία της από τον πρόωρα χαμένο (μόλις 24 ετών) γιο του Enzo Ferrari, είχε ανέκαθεν τόσο ειδικό βάρος όσο και αξία…

Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μια 308 GT4 του 1975 με V8 των 2,9 λίτρων και ισχύ στους 243 ίππους. Για κάποιο λόγο ο ιδιοκτήτης της της άλλαξε την ανάρτηση με ρυθμιζόμενα ελατήρια για να αυξήσει την απόσταση από το έδαφος και να προσδώσει εκτός δρόμου κίνηση σε αυτή την Ferrari.

Υπάρχουν αρκετά άλλα περιπετειώδη στοιχεία, όπως λασπωτήρες, κεραία CB, προβολείς Hella, 15άρες ζάντες Corsa, χωμάτινα λάστιχα κ.α., ώστε αυτή η Ferrari να αποκτήσει ένα νέο κάτοχο σε πολύ υψηλή τιμή. Ειδικά στο Ριάντ της Αραβίας όπου θα δημοπρατηθεί…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!