NEA

Αυτό το Citroen μπορεί να το οδηγεί ακόμη και ένας 14χρονος! Θα έρθει και στην Ελλάδα!

Ξεχάστε τα πατίνια! Το Ami είναι ηλεκτρικό, έχει αυτονομία περίπου 70 χιλιόμετρα, κοστίζει από 6.900€ και διατίθεται και με leasing με 19,99 ευρώ το μήνα!

Όλα αυτά ισχύουν για την Γαλλία (και όχι μόνο) όπου η Citroen λανσάρει το Ami. Ένα μικρό διθέσιο ηλεκτρικό city car με μήκος στα 2,41 μέτρα και με τελική στα 45 χλμ./ώρα (εξού και η δυνατότητα να το οδηγεί ακόμη και ένας 14χρονος στην Γαλλία, από 16 ετών σε άλλες χώρες). Κάτι σαν το Renault Twizy, με το Ami να μην ξεπερνά σε βάρος τα 485 κιλά.

Στα μεγάλα πλεονεκτήματα του Citroen Ami τάσσεται η χαμηλή τιμή πώλησης, κυρίως λόγω της μικρής μπαταρίας λιθίου-ιόντων χωρητικότητας 5,5 kWh που φορτίζει σε περίπου 3 ώρες σε μια πρίζα σπιτιού. Τώρα, με Wallbox ο χρόνος πέφτει ακόμη και σε εκείνη ενός νορμάλ (δίχως ταχυφόρτιση) smartphone.

Από κει και πέρα το Citroen Ami είναι διθέσιο -οι δύο επιβάτες του κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλο- έχει κλειστή και θερμαινόμενη καμπίνα με στάνταρ ηλιοροφή, ενώ τα παράθυρά του ανοίγουν χειροκίνητα προς τα πάνω, όπως ακριβώς γινόταν και στο 2CV. Ενδιαφέρουσα επιλογή είναι η συμμετρική του κατασκευή και έτσι τα στοιχεία του αμαξώματος της αριστερής πλευράς, πόρτα π.χ., είναι ίδια με αυτά της δεξιά, γεγονός που μειώνει πολύ το κόστος κατασκευής. Φυσικά υπάρχουν πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης, ενώ σημαντικό στοιχείο είναι και η διάμετρος στροφής του των μόλις 7,9 μέτρων που διευκολύνει την κίνησή του και στα πιο στενά σοκάκια.

Σε πρώτη φάση το Ami θα είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένες αγορές (όπως της Γαλλίας, Ισπανίας, Βελγίου κ.α.). Αργότερα (από το επόμενο έτος) και με την σωστή τοποθέτηση προϊόντος -κυρίως μέσω του car sharing και του leasing- υπάρχουν πλάνα για την διαθεσιμότητα του μοντέλου και στην χώρα μας. Στην Γαλλία υπάρχει πρόγραμμα χρονομίσθωσης στα 19,99 ευρώ ανά μήνα (σε 48 μήνες με προκαταβολή €2.644).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!