NEA

To νέο Fiat 500e είναι ηλεκτρικό με τιμή περίπου 30.000 ευρώ – Παράλληλα θα διατίθενται και οι συμβατικές του εκδόσεις

Η ιταλική εταιρία επιβεβαιώνει το νέο Fiat 500e που θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό με 320 χιλιόμετρα αυτονομία. Το λανσάρισμά του ξεκινά από το ερχόμενο φθινόπωρο, ενώ οι συμβατικές του εκδόσεις θα συνεχίσουν να προσφέρονται κανονικά.

Το νέο Fiat 500e είναι ηλεκτρικό με μοτέρ 120 ίππων και μια μπαταρία λιθίου ιόντων στις 42 kWh που θα προσφέρει αυτονομία για 320 χλμ. Από πλευράς επιδόσεων το 0-100 χλμ./ώρα διαρκεί 9 δευτερόλεπτα με την τελική να περιορίζεται στα 150 χλμ./ώρα.

Το νέο 500άρακι φτάνει σε μήκος τα 3,63 μέτρα (πλάτος στα 1,69, ύψος στα 1,48) και είναι περίπου 6 εκατοστά μακρύτερο όταν το μεταξόνιο έχει μακρύνει επίσης κατά 2 εκατοστά. Στο εσωτερικό υπάρχει καλύτερη εκμετάλλευση χώρων και ένα ολοκαίνουργιο ταμπλό με μια ορθογώνιου σχήματός οθόνη αφής διαγώνιου 10,25’’ και με ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Στην κεντρική κονσόλα δεν υπάρχει επιλογέας μετάδοσης αλλά διακόπτες κίνησης με τρία προγράμματα οδήγησης. Ο εξοπλισμός αναμένεται υπερπλήρης και με τα τελευταία συστήματα υποβοήθησής. Τουλάχιστον θα μπορεί να δικαιολογείται η τιμή του ηλεκτροκίνητου Fiat 500e το οποίο στην Ευρώπη και στην έκδοση First Edition διαμορφώνεται στις 37.900€.


Τι λέει η Fiat για το νέο 500e

  • Η Fiat παρουσιάζει το νέο ηλεκτρικό 500, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο του Ομίλου FCA.
  • Η 3η γενιά του Fiat 500 είναι εντελώς καινούργια: περισσότερος χώρος, υψηλότερη τεχνολογία, νέο στιλ, αλλά πάντα ένα πραγματικό 500.
  • Αυτονομία έως 320km στον κύκλο WLTP και ταχυφορτιστής 85 kW στο βασικό εξοπλισμό.
  • Το πρώτο αυτοκίνητο πόλης με επίπεδο αυτόνομης οδήγησης 2 και το πρώτο μοντέλο της FCA που εφοδιάζεται με το επαναστατικό σύστημα πολυμέσων UConnect 5.
  • Τα συλλεκτικά 500 GiorgioArmani, B.500 “MAITROPPO” (ποτέ αρκετό) byBvlgariκαι 500 Kartell αποτελούν την Made in Italy έκφραση ενός Νέου 500 με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη.
  • Το Fiat 500 αποτελεί ένα Ιταλικό σύμβολο και πλέον τιμώμενο μέλος της Altagamma, της ένωσης που προωθεί σε όλο τον κόσμο τα κορυφαία προϊόντα των καλύτερων ιταλικών εταιριών.
  • Με την αγορά κάθε Νέου Ηλεκτρικού Fiat 500, ο αγοραστής θα έχει πρόσβαση στην υπηρεσία “My Dream Garage” μέσω της οποίας θα μπορεί να νοικιάζει αυτοκίνητα του Ομίλου FCA, τα οποία θα παραδίδονται στο χώρο που επιθυμεί*.   

«Είναι ώρα να πάρουμε πρωτοβουλίες που θα δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον.» Ο Πλανήτης Γή βρίσκεται σε μια πολύ ευαίσθητη περίοδο. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι έχουμε μόλις 10 χρόνια περιθώριο για να σταματήσουμε την κλιματική αλλαγή. Όλοι μας πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον. H Fiat προχωρά σε αυτό το δρόμο χρησιμοποιώντας το «διαμάντι» της: το 500. Ο λόγος είναι ότι το 500 πάντα ήταν σύγχρονο με την εποχή του. Αλλάζει, όπως αλλάζουν και οι κοινωνικές ανάγκες. Σήμερα, το Νέο 500, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλου του Ομίλου FCA ξεκινά την πορεία του και έρχεται να αλλάξει όσα ξέραμε για τα οχήματα μηδενικών ρύπων.  

Για να σχεδιάσει το μέλλον του 500, η Fiat ξεκίνησε από τα στοιχεία που το έκαναν θρύλο. Η πρώτη γενιά προσέφερε την ελευθερία και τη χαρά της αυτοκίνησης στο ευρύ κοινό τη δεκαετία του 1960. Το 500 εξέφρασε την αλλαγή μιας αγαπημένης μάρκας με ένα μοντέλο που παρέμεινε πάντα επίκαιρο και αποτέλεσε σημείο αναφοράς από την πρώτη μέρα που παρουσιάστηκε πριν από 63 χρόνια. Με την παρουσίαση της 2ης γενιάς, το 2007, το Fiat 500 έφερε επανάσταση στο στιλ και τη γοητεία που μπορεί να εκπέμπει ένα αυτοκίνητο πόλης. Ένα μοντέλο που πάντα εξελίσσεται και αποτελεί πηγή έμπνευσης για καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο.   

Ο δρόμος για την αλλαγή χρειάζεται συνοδοιπόρους με αντίστοιχο όραμα, που θέλουν να βελτιώσουν την κατάσταση του πλανήτη με το όραμα και τους στόχους τους. Ο LeonardoDiCaprio αγκάλιασε την ιδέα του Νέου Fiat 500. Ο δημοφιλής σταρ του κινηματογράφου έχει συνεπή ανάμειξη σε πρωτοβουλίες για την προστασία της Γης για περισσότερο από 20 χρόνια και προσέφερε το όραμα του για το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης. Στο νέο video “All-In” προσκαλεί όλους να συνεισφέρουν στην προσπάθεια, όπως έκανε και η Fiat με το 500.

Αυτό το όραμα υποστηρίζεται και από άλλα διάσημα μέλη, όπως οι GiorgioArmaniBvlgari και Kartell, τρεις θρυλικές εταιρείες που πρεσβεύουν το Made in Italy μαζί με τη Fiat και αγκαλιάζουν τη στρατηγική όπου η φιλικότητα προς το περιβάλλον βαδίζει μαζί με την πρωτοπορία και τη δημιουργικότητα. Μέσω αυτής της σχέσης δημιουργήθηκαν και τα τρία συλλεκτικά Νέα Fiat 500. Για τη δημιουργία τους οι Armani, Bvlgari και Kartell είχαν ως αφετηρία τις παραδοσιακές αξίες του πιο διάσημου αυτοκινήτου της Fiat και τις χρησιμοποίησαν για να δημιουργήσουν τρία μοναδικά Νέα 500 που χαρακτηρίζονται από το στιλ, τη δημιουργικότητα, την υψηλή  ποιότητα, αλλά και την δέσμευση για τη μέγιστη χρήση φυσικών και ανακυκλώσιμων υλικών.

Τα τρία μοναδικά 500 ( 500 Giorgio Armani, B.500 “MAI TROPPO”  by Bvlgari και 500 Kartell) θα πωληθούν μέσω δημοπρασίας, με τα έσοδα να δωρίζονται στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό Earth Allianceιδρυτικό μέλος του οποίου είναι ο Leonardo DiCaprio, και που σαν στόχο έχει την προστασία του περιβάλλοντος.

Με περίσσια ουσία: η καλύτερη αυτονομία, φόρτιση και οδήγηση

Κατά το σχεδιασμό του Νέου ηλεκτρικού 500, οι μηχανικοί ξεκίνησαν από ένα λευκό χαρτί ώστε να έχουν την ελευθερία να δημιουργήσουν την καλύτερη δυνατή λύση για κάθε κομμάτι του αυτοκινήτου. Η αυτονομία και ο χρόνος φόρτισης αποτελούν δύο θεμελιώδη χαρακτηριστικά για τους αγοραστές. Οι μπαταρίες λιθίου του Νέου 500 έχουν χωρητικότητα 42 kWh και δίνουν αυτονομία έως 320 χλμ. στον κύκλο μετρήσεων WLTP.

Για τη βελτιστοποίηση του χρόνου φόρτισης, το Νέο 500 εφοδιάζεται με ένα σύστημα ταχυφόρτισης 85kW, ικανό να «γεμίσει» τις μπαταρίες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα απαιτούνται μόλις 5 λεπτά για να αποθηκευτεί ενέργεια ικανή να μετακινήσει το αυτοκίνητο για 50χλμ., απόσταση που κατά μέσο όρο υπερβαίνει την μέση ημερήσια χρήση. Ο ταχυφορτιστής μπορεί να φορτίσει σε επίπεδο 80% τις μπαταρίες σε μόλις 35 λεπτά ενώ έχει τη δυνατότητα φόρτισης με συνεχές ή εναλλασσόμενο ρεύμα.

Και για τη φόρτιση στο σπίτι υπάρχει λύση,  με την έκδοση “la Prima” του Νέου ηλεκτρικού 500 να προσφέρεται με το σύστημα Easy Wallbox™, το οποίο συνδέεται με το οικιακό δίκτυο μέσω απλής πρίζας. Το σύστημα εξελίχθηκε από την ENGIE EPS αποκλειστικά για την FCA και κάνει ιδιαίτερα απλή και εύκολη τη διαδικασία φόρτισης.

Το Νέο 500 διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης: Normal, Range και Sherpa

Ειδικότερα το πρόγραμμα Sherpa, βελτιστοποιεί το σύνολο των λειτουργιών ώστε να εξασφαλίσει ότι ο χρήστης θα φτάσει στον προορισμό του. Το πρόγραμμα Sherpa ενεργεί σε μεγάλο αριθμό στοιχείων του αυτοκινήτου ώστε μειώνοντας της κατανάλωση ενέργειας το όχημα να φτάσει στον προορισμό που έχει τεθεί μέσω του συστήματος πλοήγησης ή στον κοντινότερο σταθμό φόρτισης.  Όπως και ένας οδηγός Sherpa στα Ιμαλάια, ο οποίος είναι υπεύθυνος να κατευθύνει την αποστολή με άνεση και ασφάλεια, έτσι το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιορίζει τη μέγιστη ταχύτητα στα 80χλμ./ώρα, το βαθμό επιτάχυνσης και τη λειτουργία στοιχείων του εξοπλισμού άνεσης για τη βέλτιστη αυτονομία.

Το πρόγραμμα “Normal” προσφέρει μια εμπειρία οδήγησης που προσομοιάζει την αίσθηση ενός συμβατικού αυτοκινήτου εσωτερικής καύσης, ενώ στο πρόγραμμα “Range” ενεργοποιείται η λειτουργία “one-pedal-drive”, επιτρέποντας την οδήγηση του αυτοκινήτου μόνο με το πεντάλ του γκαζιού, το οποίο κάθε φορά που το αφήνει ο οδηγός επιβραδύνει το όχημα, περίπου σαν να πάταγε το φρένο.

Ο κινητήρας έχει ισχύ 87 kW (118  ίππους), προσφέρει τελική ταχύτητα 150 χλμ./ώρα (με περιοριστή ταχύτητας) και επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 9 δλ. και στα 50 χλμ./ώρα σε 3,1 δλ.

Επίπεδο αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 και συνδεσιμότητα

Τα αυτοκίνητο του μέλλοντος δεν είναι απλά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, αλλά περνά σε ένα νέο –κυριολεκτικά- επίπεδο διαθέτοντας για πρώτη φορά στην κατηγορία επίπεδο αυτόνομης οδήγησης 2.

Η εμπρόσθια κάμερα ελέγχει κάθετα και οριζόντια το χώρο, ενώ το έξυπνο σύστημα ενεργής διατήρησης της ταχύτητας (intelligent Adaptive Cruise Control – iACC) επιταχύνει και επιβραδύνει το όχημα σε σχέση με τα αυτοκίνητα, τους πεζούς, τα ποδήλατα, κτλ., ενώ το ενεργό σύστημα διατήρησης πορείας διορθώνει την κατεύθυνση του αυτοκινήτου σύμφωνα με τις λωρίδες κυκλοφορίας.

Το σύστημα Intelligent Speed Assist «διαβάζει» τα όρια ταχύτητας, ενώ το σύστημα Urban Blind Spot προειδοποιεί για εμπόδια που βρίσκονται ή κινούνται γύρω από το αυτοκίνητο. Το σύστημα Attention Assist προειδοποιεί σε περίπτωση που διαγνώσει κόπωση του οδηγού, ενώ τέλος οι περιμετρικοί αισθητήρες προσφέρουν εικόνα του αυτοκινήτου και των πιθανών εμποδίων από ψηλά ώστε να διευκολυνθούν οι ελιγμοί.

Το Νέο 500 είναι το πρώτο όχημα του Ομίλου FCA που εφοδιάζεται με το νέο σύστημα πολυμέσων UConnect 5 που έχει σχεδιαστεί με βάση τις μελλοντικές εξελίξεις στον τομέα της συνδεσιμότητας. Εξελιγμένο ώστε να προσφέρει στους χρήστες μια εντελώς νέα εμπειρία το σύστημα χρησιμοποιεί το εξαιρετικά διαμορφώσιμο λειτουργικό Android Auto. Η ασύρματη δυνατότητα mirroring είναι ήδη διαθέσιμη για το  Apple CarPlay, ενώ το UConnect 5 είναι έτοιμο να προσφέρει την ίδια δυνατότητα και για το Android Auto.

Το Νέο 500 προσφέρει απόλυτη συνδεσιμότητα με το smarthphone του χρήστη, ενώ η νέα –τοποθετημένη σε οριζόντια διάταξη- οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης των 10.25” ακολουθεί τις γραμμές του ταμπλό. Το σύστημα UConnect 5 σε συνεργασία με τη συσκευή τηλεματικής, εκτός από τη λειτουργία έκτακτης ανάγκης υποστηρίζει μια σειρά υπηρεσιών:

  • My Assistant: υπηρεσία που συνδέει τον χρήστη με την εξυπηρέτηση πελατών ώστε να λάβει βοήθεια σε περίπτωση τεχνικού θέματος. Παράλληλα ο χρήστης λαμβάνει και e-mail με την κατάσταση του αυτοκινήτου του.
  • My Remote: μέσω του smartphone του, ο χρήστης μπορεί από απόσταση να ελέγχει τα επίπεδα φόρτισης της μπαταρίας, τη βέλτιστη επιλογή φόρτισης, το σημείο που βρίσκεται το αυτοκίνητο, να κλειδώσει και να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο και να ενεργοποιήσει το σύστημα κλιματισμού.
  • My Car: ο χρήστης ελέγχει την κατάσταση του αυτοκινήτου με πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνιο για στοιχεία από την πίεση των ελαστικών, έως το χρόνο για πραγματοποίηση της συντήρησης του αυτοκινήτου.
  • My Navigation: μέσω του κινητού μπορούν να σταλούν οι πληροφορίες που αφορούν στον προορισμό, καθώς και πληροφορίες για τη διαδρομή, τους σταθμούς φόρτισης και την κίνηση, ενώ παράλληλα με βάση τις συνθήκες ο χρήστης μπορεί να δει στο χάρτη με δυναμικό τρόπο μέχρι που μπορεί να φτάσει το όχημα ανάλογα με το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας.
  • My Wi-Fi: το αυτοκίνητο μετατρέπεται σε ένα wi-fi hotspot που μπορεί να συνδέσει ταυτόχρονα έως και οκτώ συσκευές. Παράλληλα το My Wi-Fi επιτρέπει στο χρήστη να επικοινωνεί με φωνητικές εντολές μέσω του Amazon Alexa.
  • My Theft Assistance: ο χρήστης ενημερώνεται σε περίπτωση κλοπής του οχήματος. Μετά τη σχετική επιβεβαίωση οι αρχές ενημερώνονται και υποστηρίζονται με πληροφορίες με σκοπό την ανεύρεση του οχήματος.

Χάρη σε όλα τα παραπάνω, το Νέο 500 είναι απόλυτα συνδεδεμένο. Αλληλεπιδρά με το χρήστη του οποίο το smartphone συνδέεται άμεσα και φορτίζεται ασύρματα. Παράλληλα η έκδοση “la Prima” διαθέτει προηγμένο σύστημα αναγνώρισης φωνής που επιτρέπει τον φωνητικό έλεγχο στοιχείων όπως το ηχοσύστημα και ο κλιματισμός.

Στιλ και design

Ακόμα μια απαίτηση κατά τη φάση του σχεδιασμού ήταν η δημιουργία ενός νέου λογοτύπου «500», το οποίο τοποθετείται στο κέντρο της μάσκας, αντικαθιστώντας για πρώτη φορά το λογότυπο της Fiat. Το γνωστό λογότυπο 500 στο πίσω μέρος αποτελεί την απαραίτητη σύνδεση με το παρελθόν, αλλά πλέον προσαρμόζεται στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση αποκτώντας μια λεπτή οριζόντια μπλε γραμμή που μετασχηματίζει τον αριθμό μηδέν, στο γράμμα “e”.

Η νέα πλατφόρμα έδωσε στην 3η γενιά του 500 εντυπωσιακή παρουσία. Το αυτοκίνητο είναι 6 εκ. φαρδύτερο, 6 εκ. μακρύτερο, ενώ το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 2 εκ. Περισσότερη προσωπικότητα, μεγαλύτερη άνεση, αλλά πάντα με μήκος κάτω από τα 4 μέτρα.

Στο εσωτερικό το Νέο ηλεκτρικό 500 είναι εντελώς νέο και κομψό με ακόμα πιο σαφείς αναφορές στην 1η γενιά. Όπως και σε ένα μοντέρνο σπίτι ο σχεδιασμός χαρακτηρίζεται από την απλότητα, την υψηλή αισθητική και την κομψότητα. Το φαρδύ ταμπλό σε συνδυασμό με το μεταβλητό αποθηκευτικό χώρο ανάμεσα στα δύο καθίσματα –εκεί που στη συμβατική έκδοση υπάρχει ο επιλογέας των ταχυτήτων- βελτιώνουν την αίσθηση άνεσης και ευρυχωρίας.

Ο LeonardoDiCaprio υποστηρίζει το Νέο 500

Στο πλαίσιο της στρατηγικής του Νέου 500 να εμπνεύσει την αλλαγή και να φέρει ένα καλύτερο μέλλον για τον Πλανήτη Γη, η Fiat συνεργάστηκε με ένα μεγάλο αστέρι που τα τελευταία 20 χρόνια εργάζεται για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του περιβάλλοντος, τον Leonardo DiCaprio. Ο αμερικανός ηθοποιός και ακτιβιστής αγκάλιασε τη φιλοσοφία του Νέου 500 και υποστηρίζει την αποστολή της Fiat. Στο νέο video “All-In” που είναι αφιερωμένο στην έκδοση “la Prima” ο DiCaprio καλεί όλους να δεσμευτούν στην προστασία του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. «Πρέπει όλοι να συμμετέχουμε», αναφέρει.

Οι τρεις μοναδικές εκδόσεις

Οι τρεις μοναδικές εκδόσεις του Νέου ηλεκτρικού 500 αποτελούν ακόμα μία πράξη με στόχο την προστασία του πλανήτη. Εταιρείες όπως οι Giorgio Armani, Bvlgari και Kartell, συμβολίζουν την Ιταλία και συμπράττουν στο πρόγραμμα του Νέου 500 με στόχο να ενισχύσουν την ανάγκη για αλλαγή.

Το 500 αποτελούσε πάντα ένα ιταλικό σύμβολο, το μικρό της Fiat, που έγινε το best-seller της FCA στο εξωτερικό και κέρδισε μια θέση στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης. Η Fiat σε συνεργασία με τους Armani, Bvlgari και Kartell δημιούργησε τρία αυτοκίνητα που ξεχωρίζουν για το στιλ και τη δημιουργικότητα τους, χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

500 Giorgio Armani

Μόνο ο Giorgio Armani, ο αναμφισβήτητος βασιλιάς της ιταλικής κομψότητας θα μπορούσε να ερμηνεύσει το στιλ. Ο οίκος δημιούργησε τη δική του έκδοση για το Νέο 500, το 500 Armani. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία λέιζερ, ο οίκος έκανε μικροχαρακτική στην επιφάνεια του αμαξώματος φέρνοντας το όσο πιο κοντά γίνεται στην υφή υφάσματος.

Το αποτέλεσμα ενισχύεται από το γκρι-πράσινο χρώμα με υφή μεταξιού. Το ίδιο το χρώμα είναι ένα πρωτοποριακό προϊόν που κατασκευάζεται από οξείδιο του τιτανίου, το οποίο απορροφά τους αέριους ρύπους και καθαρίζει την ατμόσφαιρα. Η ποσότητα βαφής που χρησιμοποιείται προσφέρει καθαρισμό αέρα αντίστοιχο με εκείνο 10τ.μ. φύλλων, περίπου όσων έχει ένα μεγάλο δέντρο. Με αυτό τον τρόπο το Νέο 500 Giorgio Armani είναι σαν ένα δένδρο σε 4 τροχούς.

Αντίστοιχα στο εσωτερικό τα καθίσματα έχουν επένδυση από οικολογικό δέρμα από την Poltrona Frau, ενώ το ταμπλό έχει επένδυση από ξύλο και αλουμίνιο με σχεδιασμό εμπνευσμένο από τη σειρά Armani/Casa.

B.500 MAITROPPO

Το B.500 “MAI TRO6PPO” από την Bvlgari αποτελεί ένα πρότυπο καλαισθησίας και κατασκευαστικής δεξιοτεχνίας. Το 500 είχε πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο στη Dolce Vita και αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την αγάπη στην ομορφιά και την τέχνη. Η νέα ερμηνεία αυτών των εννοιών έρχονται από την Bvlgari, ένα έμβλημα της ιταλικής βιομηχανίας. Μια μάρκα που έφερε νέους όρους στον κόσμο του κοσμήματος και αποτελεί θρύλο του σύγχρονου design. Το Νέο 500 αποτελεί από μόνο του ένα κόσμημα χάρη στα ευγενή υλικά του εσωτερικού και την κορυφαία ποιότητα.

Η Bvlgari εμπνεύστηκε το χρώμα του Νέο 500 “MAI TROPPO” από τους χρωματισμούς του ηλιοβασιλέματος στη Ρώμη. Το εφέ που επιτυγχάνει η βαφή “saffron” (το χρώμα από του στήμονες του Κρόκου Κοζάνης) ενισχύουν την αίσθηση ότι το αυτοκίνητο είναι ένα κόσμημα αφού περιλαμβάνει σκόνη χρυσού η οποία προκύπτει κατά την κατασκευή κοσμημάτων. Το αποτέλεσμα είναι ένα όχημα που χρησιμοποιεί μια πρωτότυπη μορφή ανακύκλωσης και αντανακλά το ίδιο του το χρώμα. Παράλληλα με τη «χρυσή» βαφή, το B.500 διαθέτει εντυπωσιακά γυαλιστερά στοιχεία στο αμάξωμα, τροχούς το σχήμα των οποίων είναι το ιστορικό σήμα της Bvlgari.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!