NEA

Aston Martin V12 Speedster, συλλεκτική και απόλυτη!

Έχοντας θέσει τα όριά της με τη Valkyrie, η Aston Martin αλλάζει κατεύθυνση και παρουσιάζει ένα Speedster, με μία δόση ρετρό.

Αυστηρά διθέσιο, με μεγάλο καπό και ξεχωριστούς χώρους για τον οδηγό και το συνοδηγό. Αυτή η περιγραφή θα μπορούσε να αφορά κάποιο αγωνιστικό της δεκαετίας του ’50, στην πράξη όμως έχει να κάνει με το V12 Speedster. Όπως φαίνεται, δεν ήταν μόνο οι άνθρωποι της Bentley που αποφάσισαν να προσφέρουν κάτι ξεχωριστό με τη Mulliner Bacalar

Δεν γνωρίζουμε το πως αποφάσισε η Aston Martin να κατασκευάσει ένα τέτοιο όχημα, ξέρουμε όμως ότι το έκανε μέσα σε μόλις δώδεκα μήνες. Προφανώς δεν το σχεδίασε από λευκό χαρτί αλλά βασίστηκε σε ήδη υπάρχοντα μοντέλα της, όπως η DBS Superleggera και η Vantage. Το πάτωμά της είναι από αλουμίνιο, ενώ ολόκληρο το αμάξωμα αποτελείται από εξελιγμένα ανθρακονήματα. Μάλιστα, δεν λείπουν και τα σχετικά αυτοκόλλητα μαχητικών αεροσκαφών (F/A 18), υποδηλώνοντας ότι η έμπνευση για τη V12 Speedster προήλθε από αυτά.

Αναφορικά με τον κινητήρα, κάτω από το καπό κρύβεται ένας bi-turbo V12, χωρητικότητας 5,2 λίτρων. Η ισχύς του ανέρχεται στους 700 ίππους, ενώ η ροπή στα 753 Nm. Τα νούμερα αυτά χαρίζουν επιτάχυνση 0-100 σε 3,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 300 χλμ./ώρα (όχι και άσχημα για ένα μοντέλο που δεν διαθέτει καν παρμπρίζ…).

Η V12 Speedster θα ξεκινήσει να διατίθεται στις αρχές του 2021. Όσο για την παραγωγή της, θα περιοριστεί στα 88 κομμάτια. Εάν λοιπόν ενδιαφέρεστε, θα πρέπει να βιαστείτε. Επίσης θα πρέπει να προχωρήσετε και σε μία ανάληψη 876.000 ευρώ, συν φόρους κ.λπ…

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!