ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Geely επενδύει σε δορυφόρους χαμηλής τροχιάς για αυτόνομα οχήματα

Αποφασισμένη να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο σε ο,τι αφορά στην αυτόνομη οδήγηση, η Geely επενδύει στην κατασκευή δορυφόρων για τη μεταφορά δεδομένων.

Η κινέζικη εταιρία προχώρησε στην αγορά ενός εργοστασίου κατασκευής δορυφόρων, έναντι 293 εκ. ευρώ. Ο στόχος είναι πέρα από το λογισμικό και άλλο hardware, να ξεκινήσει η ίδια να κατασκευάζει εξειδικευμένους δορυφόρους χαμηλής τροχιάς, οι οποίοι θα προσφέρουν ταχύτατη διασύνδεση ίντερνετ, ακριβή δεδομένα πλοήγησης και υπηρεσίες cloud σε αυτόνομα οχήματα.

Οι κινήσεις της Geely προς αυτή την κατεύθυνση δεν είναι νέες, καθώς από το 2018 ίδρυσε την Geespace, μία θυγατρική που ασχολείται με την έρευνα, εκτόξευση και διαχείριση δορυφόρων. Μέχρι στιγμής στο συγκεκριμένο πεδίο εργάζονται 300 άτομα. Πρόκειται μάλιστα πριν από τα τέλη του έτους να ενεργοποιήσουν το πρώτο δίκτυο δορυφόρων χαμηλής, περιγήινης, τροχιάς, εμπορικής χρήσης. Με την εξαγορά, φυσικά του νέου αυτού εργοστασίου, η παραγωγή θα αυξηθεί κατακόρυφα. Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2025, η Geely θα έχει κατασκευάσει περί τους 500 δορυφόρους!

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!