ΑΓΩΝΕΣ

Ανατροπές και αναβολές στην Formula 1 & Formula E ελέω κοροναϊού

O κοροναϊός δεν επηρεάζει μόνο τα πρωταθλήματα του ποδοσφαίρου ή του μπάσκετ αλλά και του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Προς το παρόν το πρωτάθλημα της Formula 1 θα ξεκινήσει κανονικά στις 15 Μαρτίου από την Μελβούρνη. Και μέχρι στιγμής όσοι Ιταλοί το θελήσουν θα μπορούν να ταξιδέψουν δίχως πρόβλημα στην μακρινή Αυστραλία ή όπου αλλού θέλουν. Ας μην ξεχνάμε πως οι γείτονες μας είναι τρελαμένοι με την F1 αφού εμπλέκονται διάφορες εταιρίες όπως οι Ferrari, Alpha Tauri, Dallara (συνεργάζεται με την Haas), Pirelli κ.α.

Αυτό δεν ισχύει και για το επόμενο Grand Prix του Μπαχρέιν (20-22 Μαρτίου) το οποίο θα διεξαχθεί δίχως θεατές. Ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα ενδέχεται να υπάρξει για το GP του Βιετνάμ (3-4 Απριλίου) αφού εξετάζεται ένα εμπάργκο στους Ιταλούς. Λόγω κοροναϊού θα πρέπει να έχει προηγηθεί μια 14ήμερη καραντίνα, αν και ακόμη δεν έχει παρθεί η τελική απόφαση για κάτι τέτοιο.

Το Βιετνάμ γειτονεύει με την Κίνα και εκεί το Grand Prix έχει ανακοινωθεί καιρό τώρα πως έχει αναβληθεί με πιθανή ακύρωση αφού μάλλον δεν βολεύει κάποια άλλη ημερομηνία. Αν τελικά καταλαγιάσει ο κοροναϊός, κάτι που ελπίζουμε να γίνει στους επόμενους μήνες με την αύξηση της θερμοκρασίας, ίσως και να διεξαχθεί το Grand Prix Ιταλίας (4-6 Σεπτεμβρίου).

Και πάμε στο πρωτάθλημα της Formula E όπου έχει ήδη ακυρωθεί το e-Grand Prix της Sanya στην Κίνα (21 Μαρτίου), ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε και η ακύρωση του αγώνα στη Ρώμη (4 Απριλίου). Κινδυνεύει και το e-Grand Prix της Γαλλίας (18 Απριλίου), ενώ λόγω της κοντινής απόστασης από την Κίνα πιθανότατα δεν θα διεξαχθεί ο αγώνας στην Σεούλ (3 Μαΐου). Εννοείται πως ελέω του κοροναϊού επηρεάζονται και άλλα πρωταθλήματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού (όπως τα Moto GP, GT World Challenge Series, DTM κ.α.).

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!